And off we go

Jaha, nu ska vi tydligen åka till Trollhättan i alla fall. Jag vet inte jag. Hur kul det blir att åka tåg med min bror... Just nu är jag nära att knuffa ner honom från balkongen. Men jaja!!

Trollhättan!! :D Borde börja packa nu! Herrå




update
Sådär. Nu har jag packat klart. Säga vad man vill om mina packningsskills men fort går det i alla fall! Jag är inte så bra på att packa. Det här med att packa rätt mängd kläder för antalet dagar man ska vara borta... Eh. Ja, jag har alltid med mig för mycket kläder. Eller för lite. Men oftast för mycket. Ehe.

Om sanningen ska fram har jag packat mer kläder och grejer för fyra dagar i Trollhättan än jag gjorde för en och en halv månad i Asien. Men jag kan ursäkta mig med att vi inte skulle packa så mycket då eftersom vi skulle resa runt så mycket.

Men ja. Min väska är överfull nu i alla fall. Funderar på om jag ska ta med mig min plattång. Min lugg fungerar inte utan plattång. Men sist jag tog med mig min plattång så glömde jag den på hotellet och fick aldrig se den igen. Så hmm... Måste tänka över det där.


Saga hjärta frukost

Alltså, jag älskar att äta frukost. Frukosten är min favoritmåltid. Idag har jag ätit frukost två gånger. En gång vid typ halv åtta när jag gick upp första gången. Sen gick jag och la mig igen och när jag åter vaknade vid kanske halv elva, elva så åt jag frukost en gång till. Bara för att jag älskar det så mycket. Och för att jag var hungrig.

Nu äter jag väl någon slags lunch här, och vad består den av? Jo, frukost! Fast frukost -american style. Amerikanska pannkakor!! Fan vad det är gött alltså. Mums!



Hrm. Nu är det sirap på min touchpad... :(

Ingen västkust än på ett tag

Det var meningen att jag och min lillebror skulle åka till Trollhättan imorgon och hälsa på våran pappa som jobbar där nere just nu. Men nu ska vi tydligen inte det längre.

Jag pratade just med min mamma i telefon. Hon vill inte att vi ska åka längre. Hon tror inte att jag klarar av att åka tåg från Stockholm till Trollhättan med min autistiske bror. Det kanske inte jag riktigt tror heller för han skiter verkligen fullständigt i allt jag säger till honom.

Så det kan bli rätt tufft. Men jag hade faktiskt sett fram emot att åka! Västkusten liksom... Damn. Jag får åka själv, men jag måste vänta tills jag ska till Göteborg med Alice så jag kan kombinera de båda resorna så jag slipper åka fram och tillbaka. Fast pappsen jobbar bara fyra veckor till så det börjar bli lite tajt hehe.

Aja. Jag sitter här och lyssnar på Coldplays nya. Gillaren.


Good morning sunshine

Just nu ligger jag nerbäddad i soffan i mitt vardagsrum. Elin ligger och sussar i den andra soffan, och Nikita ligger på en madrass på golvet. Ja, vi är rätt slutkörda idag, det blev en ganska hård kväll igår. Vi gick och la oss sent i alla fall.

Men det var så roligt! Vid nio igår kväll bänkade vi oss framför TVn för att titta på tecknad och animerad film! Från början var Martina med också, och sen kom Alice en stund, men de drog sen. Det var bara Elin, Nikita och jag som pallade trycket.

Allt som allt såg vi fem filmer. Eller ja, jag såg fyra och en halv för jag somnade till den sista. Vi började kvällen med Tarzan, sen såg vi Toy Story, sen Oliver & Gänget (som jag aldrig har sett förut), sen blev det Lejonkungen såklart och sist men inte minst Den Lilla Sjöjungfrun! Tarzan är bra, Toy Story är grym, Oliver & Gänget tyckte jag var riktigt dålig. När vi såg Lejonkungen ville Nikita att jag och Elin skulle dö, för vi kan typ hela filmen utan till och snackade med i varenda liten replik och sjöng med i varje liten sång. Jag vet att sånt är störande. Och, ja, sen somnade jag då till Lilla Sjöjungfrun.


Nu ska vi fixa frukost och sen ska vi se en film till här på morgonkvisten. Myspys...


nej

Jisses. Här har man varit hemma i knappt ett dygn och mobilen går redan i ett. Fan vad den piper alltså. VAD VILL NI MIG!?  Aaaaaaaaaahrgh!!!

Nej, jag skojar bara. Det är bara trevligt. Men jag får skavsår på tummarna snart. Trist för mig.


Jag orkar inte. Ikväll blir det movienight. Herrå

Så ere

Stort grattis till min lilla storasyster Kajsa som fyller tjugoåtta år idag! Ja, teccckkhhniskt sätt är det måndag och den tjugotredje juni idag. Och, ja, jag har gamla syskon, Klara är liksom tjugofem. Fast jag har en lillebror också, han är faktiskt tretton. Härlig syskonskara, det där.

Eehhhhh...

Nej men alltså. Back to business. Det är liksom såhär att efter att jag har vaknat idag på morgonen någon gång så ska jag på läkarbesök. Sen ska jag på demensbesök. Jag ska hälsa på min farmor och farfar, de bor på demenshem typ. Jag ska överlämna en limpa cigaretter som mamma köpte på Viking Line till dem. Sedan ska jag äta lunch hos Kajsa dåra, fast hon fick sin födelsedagspresent imorse faktiskt... Seeen... trumvirvel... Ska jag träffa Aliiice!! Jaaa!

Jag vet att det är typ lite larvigt att jag saknar den där människan efter... vad är det? Typ... fyra dygn haha! Men jag vet inte... så är det bara. Och sen så är det ju så att vi kommer att träffa varandra mer och mer sällan eftersom att jag i princip bor ute på landet på somrarna och verkligen måste vara där ifall jag inte har någon riktigt anledning till att vara någon annan stans. Sen efter sommarlovet så ska vi ju som känt inte längre gå i samma skola och så, så att...

Ja, jag tror ni förstår.


Midsommaren 2008

Jag vet att det har varit lite tyst från mig de senaste dagarna. Det beror på att jag drog till landet i torsdags för att fira midsommar med min familj. Hade som vanligt inga större förväntningar på det, det är inte så kul att fira midsommar på det sättet längre. Alla (förutom jag och min bror dåra) brukar bli rätt berusade och till slut brukar hela vår lilla by förvandlas till en enda stor fjortisfest! Minus fjortisarna då. Men alkoholen flödar inte mindre för det.

Under själva midsommarfirandet och dansandet kring midsommarstången låg jag och sov. Det är liksom inte heller min grej, att leka groda och så där. Inte gillar jag maten heller för vi ska alltid bara käka en massa fisk. Usch.

Det hela hade varit ganska så outhärdligt om det inte hade varit för det Kajsa berättade i bilden för mig på vägen ut. Hon råkade säga att vår förlorade syster Klara skulle komma hem, men såklart trodde jag inte på henne, eftersom att jag vet att hon inte slutar sitt nuvarande jobb förrän i oktober. Men nej, hon skulle komma hem till Sverige på midsommarafton, det var helt säkert. Men jag vågade ändå inte riktigt tro det, förrän hon stod där i dörröppningen.

Förstår ni det stora i det här? Min storasyster Klara, som inte har varit i Sverige på över åtta månader, som jag inte har träffat sen februari och som jag saknar varje dag så att det gör ont i hjärtat. Hon kom hem i fredags kväll för att fira midsommar med oss! Bara sådär!!
Så oavsett hur tråkigt jag hade på dagen så hade jag i alla fall något att se fram emot! Och nu har jag fått vara med min syster i nästan tre dygn i streck! Jag tror inte ni riktigt förstår hur GLAD jag är...

Hon åker tillbaks till Frankrike imorgon bitti, så ikväll är hennes sista kväll in the Sweden. Vet inte riktigt vad vi ska göra, om vi ska umgås alla tre systrar tillsammans eller om Klara åker till sin kompis i stan och sover hos honom. Vi får se. Jag är i alla fall hemma igen och är det tills på onsdag! Samt att jag är gladare än jag har varit på länge! Hej svejs!

Dagen efter...

Igår var det lite folk hemma hos mig och kollade på matchen. Jag är egentligen inte så intresserad av fotboll men det är ju faktiskt kul att sitta och vråla åt TV:n! Jävlar alltså vad vi skrek, mina grannar måste ju ha undrat vaffan vi höll på med!

Jag hade i alla fall astrevligt igår, och alla var så himla gulliga! Speciellt Martina och Jenny! ;) Men, hur i helvete lyckades ni stöka till så mycket?? Hela mitt hus var fan täckt av smulor och chips och ölburkar! Soffan ska vi inte tala om...Och vem åt upp min muffin jag fick av Martina? Eller ja, smulade ut den över golvet..? Och vems mössa är det som ligger här nu? Inte är det min i alla fall...

Ja, fan vad det ser ut.Tur att Alice finns. Hon hjälper mig att städa. Just nu bakar hon i och för sig, men det är i och för sig inte helt fel... Hallonmuffins... Mums.

Men vad i helvete

Haha. Trist för mig idag. Lilla Nikita sprang och köpte två liter apelsinjuice till mig idag, och så när jag ska sätta mig ner och njuta av den så visar det sig att den redan är öppnad. Och det är inte Nikita som har öppnat den... Hmm. Så det blev ingen juice för mig, för man vet aldrig vad som har hänt med den där tetran...Vågar inte smaka.

En annan sak som är trist är att jag har lovat att vattna mina grannars blommor den här veckan för att de är bortresta, men jag har liksom glömt bort det helt till idag. Och nu när jag kom på det så har jag ingen aning om på vilket smart jävla ställe jag har lagt deras hemnyckel. Jag är så lyckad. Verkligen. Helt fantastisk.

fettolarv <3



Tjaa! Jag vet att det är sent och sånt, och att vi egentligen borde sova. Men jag och Nikita och Martina sitter och tittar på Ett Småkryps Liv!! Hahaha herrejävlar vad den filmen är kul! Heimlich is my man! Seriöst. Åh, jag älskar honom...

Jag mår illa

Jag mår illa. Jag vet inte varför jag berättar det, men det är inte så roligt. Stod just och arbetade med en ny kombination till diagonalen som jag tänkte ha på min streetjazzklass imorgon. Och så helt plötsligt så mådde jag så illa att jag var tvungen att sluta och sätta mig ner en stund. Det kan ju vara så att det har å göra med att den där kombinationen innehöll ett antal piruetter, men man vet ju aldrig.

Det känns som när vi var hos Amanda förra veckan (damn, min nessisär är fortfarande kvar där!), då mådde jag också jätteilla. Och inte på grund av att jag hade druckit alkoholhaltiga drycker eller något sådant. Nej. Jag mådde bara illa. För att.. jag vet inte varför! Och nu gör jag det igen. Det är inte kul. Inte kul alls.

<3




ALICE ÄR HEMMA! :D

It's all about the money

Hej!

Jag vet inte jag, om min danslektion var så strålande bra idag. Men jag hoppas det. Jag var ganska nervös, av någon anledning, och lät förmodligen inte alls speciellt proffesionell där jag stod och förvirrat svamlade på om priuetter och allt vad det var. Förhoppningsvis såg de att jag kan, och att jag inte är någon jävla amatör...

Kul var det i alla fall! Hoppas tjejerna tyckte det också. De var jätteduktiga, till slut kunde de koreografin bättre än jag! Så ja, det känns såhär halvbra, men imorgon går det förhoppningsvis bättre, när jag har vant mig lite. :)

Snart ska jag iväg till dagis och hämta Joel och sen ska jag sitta barnvakt ett par timmar. Ser inte allt fram emot det. Alls. Passade Joel och hans tre syskon i fem timmar igår. Det var ett rent helvete till slut.  Så fort deras pappa kom hem flydde jag som en skrämd gris. Usch, vad det inte var kul alls. Men jag behöver pengarna, jag behöver verkligen pengarna. Så det är bara att bita ihop.


God morgon!

Nu ska jag snart iväg på min första dag på jobbet! :) Yes box, idag är det streetjazz som gäller. För hela slanten. Jag har en awesome lektion planerad, är lite osäker på om det är för lätt eller för svårt för de små eleverna som jag ska ha. Men förhoppningsvis så blir det inga problem. Nikita har varit världens grymmaste och stöttat mig som fan, hon är ju också dansare, så hon vet ju vad det handlar om. Så nu känner jag mig mycket mer självsäker än vad jag gjorde från början. Jag är fortfarande lite nervös. Men det ska nog gå bra!

Jag måste dock cykla ner till centrum där danssalen är för mitt busskort har gått ut och jag tänker inte betala fyrtio spänn om dagen för att åka upp och ner till centrum. Nej. Cykel får det bli. Lite motion har aldrig dödat någon. Och så blir jag ju uppvärmd samtidigt också! Två flugor i en smäll! Det är ju strålande! :)

Vi hörs, hörni!

God Kväll



Kort om The Happening: Ganska långtråkig, men med små skojiga inslag, till exempel den självmordsbenägna men ack så roliga tanten. Filmen har ett fint budskap, tycker jag faktiskt. Jorden och naturen som ger igen för allt crap de har fått utstå från oss. Det är inte annat än rättvist. Nu vet jag inte riktigt om jag tror på att växter har en försvarsmekanism som fungerar som så att de kan utsöndra en kemikalie som gör att folk tar livet av sig. Men om naturen kunde ge igen, på samma sätt som i The Happening eller på något annat sätt, så skulle vi faktiskt förtjäna det.


För övrigt var det jävligt najs att träffa Martina och Elin.
Åh, Elin. Jag har saknat den människan massor!
Men nu är det sängen som gäller, jag ska ju upp och jobba imorgon!!
Natti, natti...

Film är bäst på bio

Denna ljumma, härliga sommarkväll ska tillbringas på Heron City. Jag hatar egentligen Heron City, men när man ska på bio är Heron faktiskt bäst. Hatar Filmstaden Söder (eller vaffan den heter) till exempel. Det är inte bio, jag kan lika gärna ladda ner filmen och se den hemma istället. Nej, betalar jag hundra spänn för att se en jävla film så ska det vara fet jävla bild och fett jävla ljud. Tack så mycket.

Japp. Ska på bio alltså. Med Elin och Martina. Vi ska se The Happening. Jag har inte riktigt fattat vad den handlar om än, men den verkar bra. Dessutom har jag inte varit på bio på hur länge som helst! Jag som älskar att gå på bio! :D Yaay!


Trailern till The Happening kan ni se här.

A shot at love, igen

Tila är faktiskt sjukt smart. Jag älskar hennes värderingar. Det där hon säger i avsnitt åtta, när hon precis har skickat hem Ryan... Hon konstaterar att hon i början bara ville se i fall hon föredrog män eller kvinnor mest. Nu i slutändan har hon två kvinnor och en man kvar. Men hon säger att det inte är det som är viktigt, utan att hon älskar dem för deras person, och inte för vilket kön de har. Hon är så bra.

"Love has no gender."   Tila Tequila

Jeez

Okej. Jag har ändrat mig. Minst fem av de som tävlar i A Shot At Love har ADHD eller autism eller åtminstonde grova aggressionsproblem. Stackars Tila.

Det här är en införningshylsa



Och det lilla som sticker ut där längst fram är alltså själva tampongen. Man ska alltså först stoppa in den första delen av införningshylsan (eller "applicator" som det då heter på det engelska språket) och sen ska man trycka in den andra delen som då ska peta ut tampongen så att den hamnar på rätt plats. Det är typ svårt.

 Själva tampongen dåra är liten och ser typ sjukt ofräsch och äckligt ihopkorvad ut... Och sen när den kommer ut... Åh, fy fan. Det tänker jag bara inte berätta.

Do you have a shot at love?



Sitter just nu och kollar på A Shot At Love with Tila Tequila på mtv.com. Ja, jag vet att det har gått på tv, men det var ju så dålig sändningstid. Jag menar, vem sitter hemma en lördagskväll och kollar på TV? Inte jag i alla fall... Eller ja, jag brukar inte göra det, men idag verkar vara ett undantag.

I alla fall. Det är faktiskt ett ganska underhållande program. Hela konceptet är nytt och ganska roligt, fast jag tycker att det är synd att det måste vara så sjukt köns- och sexuellt uppdelat. Det är ju så väldigt tydligt att the straighta männen är en grupp av människor och att de lesbiska kvinnorna är en helt annan sorts människor. Till exempel det här med att de har tävlingar där tjejerna och killarna så gott som alltid tävlar mot varandra. Det är de lesbiska mot de straighta igenom hela programmet. Och inte en grupp människor där var och en är en egen individ som bara råkar gilla en och samma person. Väldigt mycket ljus på vad var och en har mellan benen och att alla vill ha fitta. Alltså. Alltid denna kalabalik omkring homosexualitet. Oavsett om det är posetivt eller negativt. Den som är gay blir alltid utpekad. Som om den inte riktigt är en riktig person.



Sen är ju Tila typ hur sjukt het som helst och dessutom jättegullig och verkar supercharmig. Synd att det visar sig att minst tre av de som tävlar om nyckeln till hennes hjärta verkar ha ADHD eller någon form av autism. Stackars Tila som bara vill ha lite trevligt myspys blir utsatt för drama gånger hundra. I varje avsnitt. Bra TV säger jag bara, bra TV.

Nej till tampong med införningshylsa

Nu måste jag skriva om någonting äckligt. Förlåt, jag brukar inte gilla att prata om äckliga grejer men det här måste jag bara berätta.

Det blev lite kris på Viking Line på väg hem från Åbo igår, så jag var tvungen att skutta in till TaxFree'n och köpa ett paket tamponger. Men där hade de inte vanliga hederliga gamla OB eller liknande, utan där fanns bara något jävla skit med införningshylsa.
 
Införningshylsa. Hallå? Det är det äckligaste jag någonsin varit med om! Om ni tycker att vanliga tamponger är äckliga är det ingenting jämfört med det här. Tänker inte gå in mer detaljerat på det. Om ni är intresserade får ni väl pröva tamponger med införningshylsa själva.

Men allvarligt, är det jobbigt att peta in grejen själv? Nej, det är det inte. Tro mig, införningshylsan är mycket jobbigare. Tar fan år att bli klar. Och sen så förstår jag inte det där att det är så farligt att röra vid sig själv. Ja, jag fattar att det kan ha med religion och sådant att göra, men sen när är någon religion riktigt vettig rakt igenom? Missförstå mig inte, jag har ingenting emot troende, jag respekterar alla som tror på Gud och allt vad det är. Men de flesta religioner innehåller en massa konstigt skit bortom all vett och reson. Och att det på något sätt ska vara syndigt att stoppa in en tampong bara för att man då råkar röra vid sig själv är ett exempel på det...

Sen anser folk säkert att det är mycket mer hygieniskt med införningshylsa. Hm. Är det svårt att tvätta händerna? Nej, jag skulle inte tro det. Gör då det innan och efter. Där är hygienfrågan också löst. Tack och hej.

Sådant ni visste, eller inte visste, förut

MITT LIV
Vad heter du?  Saga Olivia Matsdotter Carlsson
Vart bor du?  Huddinge
Kan du köra moppe?  Ja men typ, fast jag har inget moppekort
Vad spenderar du dina pengar på?  Dansen, mat, andra användbara produkter och vätskor
Festar du?  Jag går på kalas.
Brukar du bli för full?  Ja, vad tycker ni?
Antal kuddar i sängen?  Fem.
Gillar du att baka?  Gillar och gillar. Jag gillar att äta smeten!
Mc donald's eller burger king?  McDonalds. Kallar du dig min vän men inte redan visste det är det illa.
Är du allergisk mot något?  Nej, faktiskt inte.
Åker du kommunalt?  Ja, det gör jag.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk?  Jag dricker inte mjölk, jag tycker att det är äckligt.
Nästa mål i ditt liv?  Ta studenten med åtminstonde nästan lika bra betyg som jag fick när jag gick ut nian.
Hur svarar du i mobilen?  Beror på vem det är som ringer. Är det Jennifer säger jag "Gudfadern." t.ex. Annars är det oftast "Hallå."
Vad heter din bästa vän?  Alejandra Meneses Marshall. But you can call her Al.
Hur gammal är din mamma?  Femtio år ung.

SENASTE PERSON SOM
Sov i din säng?  Jaa, jag dåra. Intressantare än så blir det liksom inte.
Såg dig gråta?  Typ... Alla som var med på skolavslutningen?
Fick dig att gråta?  Janne? Hahahahaha
Du gick på bio med?  Jävlar, det var ett tag sen. Med i helgen blir det Martina och Elin!
Du gick på stan med?  Har inte varit i stan på aslänge. Men det blir väl Tobias dåra.
Skällde på dig?  Alice.
Skickade ett e-mail till dig?  Meh åh. Säkert Facebook.

HAR DU NÅGONSIN
Sagt "jag älskar dig" och menat det?  Inte när någon vettig person har tagit mig på allvar i alla fall.
Tagit droger?  Nej!
Sovit naken?  Ja!
Klappat en säl?  Nej!
Kallat någon slyna? Ja!
Varit kär?  Ja!
Kört bil?  Nej, men jag har växlat åt mamma när hon kört.
Fjällvandrat? Ja!
Haft sex?  Ja!
Haft ett jobb? - Ja!
Ramlat i ett trappa? Ja fy fan!
Fått en hundvalp?  Nej!
Inte ätit någonting på en hel dag?  Ja!


STUFF
Är du ensam nu?  Beror på vad man menar med ensam. Jag är inte ensam i huset, men jag är ensam som så att jag inte är i ett förhållande just nu. Men jag känner mig inte så ensam för det heller.
Vill du gifta dig?  Vet inte!
Vill du ha barn?  Ja!
Hur ser framtiden ut?  Ljus, jag tror på framtiden mer än jag tror på igår.

FAVORIT
Glass?  McDonaldsglass med chokladsås. Men det visste ni också.
Musik?  Jag lutar ju mest åt rockhållet dåra.
Film?  Åhåhåå, har massor. Men tecknat: Lejonkungen. Ej tecknat: Donnie Darko och The Prestige och Moulin Rouge
Färg?  Grön.
Stad?  Stockholm, faktiskt. Det är jävligt trevligt här.

Helloeee

När jag blir uttråkad hamnar jag alltid framför datorn. Går in på internätet och så ni vet. Men alltså, jag har inte så mycket att göra på internätet längre. Jag kollar min bilddagbok, min facebook och min blogg och tjuvlyssnat

Sen bloggarna jag läser. Jag orkar bara med två av de stora bloggarna, Hanna Fridén och Elin Kling. Resten tycker jag mest är skit. Sen kollar jag Alice's blogg också, och Nikitas. Alla andra som har blogg som jag känner är så dåliga på att uppdatera, så då slutar jag liksom kolla. Jo, Saras blogg kollar jag också, för hon är så bra.

Men sen då liksom. Sen är det slut. Jag vill att nån tipsar om någon sjukt smart, sjukt rolig blogg som uppdateras mycket som är pleasant att läsa. Jag vill ha mycket, underhållande text. Kanske någon som älskar att klaga också, det gör nämligen jag med. Det är faktiskt ganska roligt att läsa när folk klagar...

Så... tipssss??? :D

God Morgon, Vänner!


Jag är uppe äckligt tidigt idag, jag vet. Men det är bara för att jag var tvungen att passa telefontiden till min jävla husläkare. De ska ringa upp mig kvart i två i eftermiddag. Det blir en lång, härlig dagsväntan.

Men det spelar ingen större roll för jag måste ändå vara hemma idag. Jag måste tvätta i princip alla mina kläder, städa min toalett och packa inför ikväll. Dessutom måste jag sätta mig och tanka lite R'n'B och försöka sätta igång med min danslektion. R'n'B är, som de flesta som känner mig, inte riktigt min grej. Jag gillar ungefär två låtar av Mary J Blige, men sen tar det liksom stopp. Men det är så att jag ska leda streetjazz-lektioner på Sara Eliassons sommarskola nästa vecka, och streetjazz kan man egentligen inte dansa till något annat än R'n'B. Eller alltså, det blir enklast så, och jag tänkte göra det enkelt för mig, eftersom jag ska ha rätt små elever, och för att streetjazz är ganska nytt för mig också.

Packa ska jag göra för att vi ska åka till Finland ikväll. Jag skrev det i min gamla blogg för ett tag sen, att jag och min mamma ska ta med sig min kusin och det yngsta av grannbarnen jag brukar passa till Mumindalen i sommar. Och ikväll bär det alltså av! Jag vet inte riktigt om jag ser fram emot den resan, två fyraåringar kan tia lite på krafterna. I så fall skulle det vara resan dit och tillbaka igen med Viking Line!

Det är min morfar som står för hela resan, och sen så får jag också pengar av honom som tack för att jag följer med (?). Men han brukar ställa ett krav och det är att jag gör av med pengarna på båten. Så nu ska det bli shoppa av! Jag behöver en ny foundation... Har en från Clinique, den är inte billig, men det börjar bli lite gammal. Jag har aldrig hittat någon som är ljusare än just den, så jag behöver just den, för jag
är liksom rätt så ljus. Jo, på Make Up Store finns det, men där är det för dyrt för mig att handla. Så jag får helt enkelt passa på på båten nu när jag får pengar.

FFörlåt, har sitter jag och babblar på om smink. Vem bryr sig?
Anyways, har lite att göra idag, så ajöken.

Alltså...

Det blev inte helt tråkigt att vara vid Mörtsjön igår ändå. Det blev inte helt kul heller. Men vad jag förstod så blev det ingenting vid Gömmarn, för Ruby och Patricia som ville att jag skulle komma dit, kom förbi Mörtsjön de också.

Vi var inte så många. Typ tio pers som mest, men folk var typ där en halvtimme och försvann sedan. De som var mest party var ju utan tvekan Jennifer och Nikita. Alltså haha! :)  De tappade hår och jag vet inte vad! Sen var det najs att ha sällskap hem med Johan, det var ett tag sen sist. Och han babblade på så det var ju trevligt...! ;D


Direkt från Frankrike





 



Fick en free gift från min syster på Facebook.
Jag saknar henne så jävla mycket!!! :(

Martina har gjort ett collage


jag kommer sakna vissa litegrann ändå....

Vad händer ikväll?

Efter att ha suttit inne och degat precis hela dagen så känns det som att jag borde pallra mig ut ikväll. Ut vart då? Jo, det finns två ställen att välja på. Antingen blir det Mörtsjön eller Gömmaren.

Mörtsjön ligger relativt nära mig.Det tar en kvart, tjugo minuter att ta sig till Balingsnäs från mig sen tar det ungefär lika lång tid att gå genom skogen till själva sjön. Men de som jag vet ska till Mörtsjön är folk från min förra klass. Vissa härliga prickar, har jag förstått, men också människor som jag fortfarande är osäker på om jag ska tycka om eller inte. Som jag är osäker på om de tycker om mig eller inte. Så även om Mörtsjön ligger nära och bra så vet jag inte om jag kommer ha så trevligt där...

Gömmaren ligger sjukt långt bort. Jag tycker inte om att ta mig till Gömmaren och jag har fortfarande inte riktigt lärt mig vägen dit. Eller nej, det är vägen tillbaka som är det värsta. När man måste gå helvetesvägen tillbaks från Gömmarn till Källbrink, och sen från Källbrink till Centrum och sen från Centrum till Sörskogen. Den lilla promenaden skulle ta mig hela natten. Men till Gömmarn ska dels folk som jag tycker jävligt bra om som inte gick i min gamla klass i Balingsnässkolan, och dels kommer det dit folk som jag inte känner. Det umgänget känner jag mig alltså mer säker på.


Så, jag har ett litet dilemma här. Det lutar mot förmodan ändå mot Mörtsjön, för att jag är så lat. Men vi får se...

Första måndagen på sommarlovet

Det blev inget dopp idag. Både Alice och jag vaknade alldeles för sent, typ kvart i ett, och sen har Alice en massa grejer som hon måste göra idag. Så vi hinner inte.

Vad ska jag göra idag då? Iiingen aning. Jag vet att Nikita och Martina och alla de ska till Gröna Lund idag, men de har förmodligen redan dragit för länge sen. Men det spelar ingen roll, jag har ändå inte råd att följa med.

Jag vet! Jag skulle kunna åka och hitta en födelsedagspresent till min storasyster Kajsa! Hon fyller år den 23:e. Hon är den familjemedlem som det är lättast att hitta present till. Det är bara att köpa någonting som är rosa eller glittrigt eller luddigt. Eller alla tre på samma gång. Hon blir glad för allt. Och sen så vet jag inte vad hon önskar sig.

Nej, jag ska nog vänta en liten stund med presentshopping till Kajsa. Ska kolla ifall jag hittar något fint i Finland först. Jepp, jag åker till Finland och Mumindalen på onsdag!

vet egentligen inte vad jag ska skriva

Hej. Jag orkar inte berätta vad jag har haft för mig de första dagarna har på sommarlovet. Jo jag kan berätta att jag var ett riktigt as igår kväll och att det inte var meningen och att jag är riktigt ångerfull. Förlåt alla som fick stå ut med mig. 




Det känns så konstigt att ha sommarlov. Imorgon ska min bror gå till skolan, för han har inte slutat än. Men inte jag. Jag ska åka och bada med Alice om det bllir bra väder. Först ska jag sova jättelänge, men sen blir det årets första dopp. For sure!

Tjabbalabba

Nu har det i princip sjunkit in. Jag har ingen klass längre, jag tillhör ingen skola längre. Och det är så det ska vara.

Gårdagen tillbringade jag med ännu äldre klasskompisar. Började med leka med Nadja och senare stötte vi ihop med Jenny och Linda. Det var najs, de människorna är fina.


Nu är jag så sjukt jävla trött så ni anar inte. Jag har fått runt två, tre timmar sömn i natt. Kul. Verkligen. Stod och stekte pankakor klockan sex imorse, hehe. Jag ska nämligen till Skansen idag med Tobias, och då ska vi äta pankakor till lunch!


Sen ska jag dra till Huset i Parken. Dagen kommer att bli lovely. Hoppas jag. Ska det bli sådär kukvarmt idag igen? Jag orkar inte.


Nu är det slut

Nian och grundskolan är härmed över. Det känns skönt, jag är väldigt lättad. Men dagens skolavslutning var tung. Jag t jag grät faktiskt en hel del, som jag ju sa att jag nog skulle göra, men som jag hoppades på att få slippa. Men grejen är att inte grät över att min klass ska splittras, för jag har inga höga tankar om min klass. Vi har aldrig varit en fin grupp, vi har aldrig haft någon samanhållning att prata om. Jag tycker om vissa människor i min klass, medan jag har längtat länge efter att få slippa vissa andra.

Jag grät över mina lärare. Mina underbara, fantastiska lärare. Vi har haft en sån otrolig tur att få såna bra lärare som vi har fått! Jag kan inte komma på en enda av dem som har varit rättigenom hemsk. Alla har de haft sina brister (vissa fler, andra färre), men de är faktiskt också människor. De har i alla fall visat att de bryr sig om oss, och det uppskattar jag.

Det bästa av de alla är dock Jan Falk, min mentor och lärare i svenska och SO. Jag undrar om den mannen förstår själv hur grym han är? Jag blev dock lite chockad och ganska ledsen över att han inte sa någonting till oss på avslutningen, så som de andra mentorerna, Helena och Helena, gjorde. Trodde faktiskt att han skulle det... Så det var ju synd.

Hur som helst var det inte förrän jag skulle säga hejdå till lärarna som jag började gråta. Sen höll jag på så ända tills jag och Alice drog. Vi fick strosa runt ett bra tag och sitta på en bänk i Sjödalsparken i flera timmar innan jag hade lugnat ner mig. Nu sitter jag hemma och försöker smälta det hela. Det känns fortfarande jättekonstigt. Som en dröm. Men jag kommer inte att vakna.

Jeffafaaah

För att slippa undan min lilla sluta-skolan-depression (varför? Jag borde ju vara glad!? Vaffan är mitt problem? Seriöst.) så har jag druckit en halvliter apelsinjuice och slevar nu i mig en skål med vaniljglass med nyponsorbet (asgott)  samtidigt som jag kollar runt på youtube. Fan, jag älskar youtube! Kommer ni ihåg den här:





Mer av Jeff Dunham kan ni se här, här, här och här, här och här.

Nej.

Nej, jag kommer inte skriva om hur konstigt ledsen jag känner mig inför skolavslutningen. Jag vill inte och jag orkar inte. Om jag gör det så blir det imorgon, för det är då det är på riktigt. Jag vet att det var den allra sista riktiga skoldagen i grundskolan idag, och ja, det känns helt fucked up. Men jag kan ju som sagt inte prata om känslor, så jag slutar där och går över till att tala om vädret.

Solen dödar mig. Nej, jag tycker inte att det är härligt med sol och jag tycker inte att det är skönt när det är så här varmt. De flesta av er har nog förstått det nu. Jag hatar det verkligen. Ska det fortsätta på det här sättet så vet jag inte vad jag gör. Jag kommer få sitta inne hela sommaren. Kul! Verkligen.

Fick snegla på mina slutbetyg idag när vi var i skolan och repade inför avslutningen imorgon. Det ser precis likadant ut som i höstas, så jag är nöjd. :)

Hjälp!

Herregud!!! Jävlar alltså...

Om cirka tjugofyra timmar slutar jag nian. Om ett dygn lämnar jag Balingsnässkolan för alltid.

Jag kan fortfarande inte fatta det. Det låter så sjukt.


Tog bort länken till Alice's blogg så att hon kan få ha den ifred från sin familj! Vill ni läsa hennes blogg så får ni fråga henne personligen. Puss.

Påfrestande dag för lilla Svagis

Okej. Jag hade faktiskt trevligt idag. Jag tyckte faktiskt att det var najs att gå de där 13,5 kilometrarna. Även uppförsbackarna. Jag gillade det. Och jag tycker att det var sjukt synd att mer än halva klassen inte behagade dyka upp. Ja, vissa av dem hade säkert riktiga skäl, men man kan inte direkt sticka under stolen med att de flesta faktiskt skolkade. Jag förstår det, eftersom den här lilla strapatsen inte gav någonting så, men det var faktiskt najs.

Förutom den lilla haken att jag fortfarande var sjuk när jag vaknade imorse, men inte brydde mig om det. Och att gå så långt i stekande sol med en förkylning i kroppen är inte så bra. Jag tyckte inte att jag utsatte min kropp för nog påfrestningar på Silversteinkonserten i lördags? Nej, nej, nej. Ut och hurta.

Så när vi väl kom fram var jag hungrig och utmattad så jag proppade i mig två sojakorvar och sen kändes det som att jag skulle spy. Efter det rann all kraft ut ur min kropp och jag orkade inte ta ett steg till. Jag hatar den känslan. Och jag hatar att jag fick skjuts av min idrottslärare tillbaka till skolan fastän ingen annan fick det. Jag hatar att vara den svaga, den som ger upp. Men jag kunde verkligen inte gå mer.

När jag kom hem däckade jag i soffan och sov tills klockan blev halv sex. Sen när min bror väckte mig hade jag feber och låg och kallsvettades. Tack för den. Men jag ska gå till skolan imorgon i alla fall. Jag tänker inte missa den sista riktiga dagen jag har kvar med min klass och mina lärare. Det kommer inte att hända.

Hej.

Jag kände att det var dags för lilla mig att lämna min trygga samvaro med Hanna på krullethelgonet.blogg.se och skaffa något eget. Med tanke på att det ändå mest bara var jag som skrev i vår blogg så verkar det enklast så här. Helgonet lär jag nog alltid vara innerst inne i alla fall, ni behöver inte oroa er för någon drastisk förändring.
Men nu har ni mig själv på en egen underdomän. Och det är väl den enda egentliga förändringen.

Jag är ju fortfarande som vanligt! :) Ajö på er.


RSS 2.0