Tjugofjärde februari


Shoppade lite med Uffen och köpte bland annat en stooor stickad tröja från Stockholms Stadsmisson. Sen så tänkte jag att jag skulle unna mig själv en foundation från i.d och det kan jag ju bara säga att jag aldrig gör om. Så mycket pengar har jag tyvärr inte tills övers för skönhetsprodukter, hur bra de än må vara.


Min fina, fina vän Nadja.


Lilla Noris och jag hade fått i uppdrag att besöka Delight Studios för att kopiera upp affischen till vår produktionsföreställning som har premiär om knappt två veckor. Tyvärr blev resultaten inte alls till vår belåtenhet. Filen var alldeles för liten så det blev bara pixligt och fult. Och så kan vi ju inte ha det! Det blir helt enkelt så att vi måste åka tillbaka dit på måndag det första som händer och fixa nya bilder. Det blir lite extraarbete, men vad ska vi göra? Shit happens.


Aron och jag kunde inte motstå kramsnön och byggde därför en jättestor snö-myr-ailien-apa.


Min gulliga musiknörd kramades lite med myrailienapan och sen gick vi hem till honom och åt sjukt goda semlor från Gunnarsons! Så diskuterade vi vad man ska kalla fettisdagen för någonting. Jag vet ju att det heter fet-tisdagen men jag säger fettis-dagen för att det är så mycket roligare. Semmeldagen är ju inte så kul, det är deremot fettodagen. Eller varför inte svullodagen? Svulltisdan... Vad säger ni?

Den här dagen är så grå

Vad ska jag göra idag?
Jag tänkte att jag kanske skulle gå och lägga mig igen, jag gick ju trots allt upp efter ett, så varför inte bara sova bort hela dagen?
Men kanske att jag skulle orka vara lite nyttig och plugga matte, eftersom vi har prov på tisdag. Jag kan sitta och vara bitter över hur matte B stör mitt i dansproduktionen.
Men jag vill inte vara bitter.
Jag tänkte att jag kanske skulle ta bussen ner till centrum och köpa en rulle Ballerinakex, eller annan chokladig kaka, för att sedan avnjuta dem framför Word. Jag måste ju skriva den där dansanalysen på Cullbergbaletten.
Men kanske att jag inte orkar det för att jag är lat för jag har lov. Samtidigt vågar jag inte för jag har prestationsångest, jag vill ha MVG, men jag får aldrig MVG.
Jag vill inte ha prestationsångest.

Vad ska jag göra ikväll?
Jag ska dansa lindy hop ikväll och det är kul men sen efteråt? Ska jag orka åka ända till Nacka för att umgås med vänner eller inte? Jag vill fast jag vill egentligen inte alls. Jag har sagt att jag kanske ska, men jag kanske ljög.
Jag vill inte vara dissig.
Jag tänkte att jag kanske skulle åka hem istället och bädda ner mig i sängen med alla mina täcken. Kanske fixa en stor kopp te och titta på en bra DVD på laptopen, jag gillar ju att kolla på film. Och jag gillar ju att dricka te.
Men jag vill inte vara ensam.
Jag vill inte vara ensam.





En mycket vacker film


some people were born to sit by a river
some to get struck by lightning
some have an ear for music
some are artists
some swim
some know buttons
some know Shakespeare
some are mothers
And some people...dance.


Ur The Curious Case of Benjamin Button. Se den.

Oscarsgalan

Jag hittade mitt busskort. Det låg i en hög av kläder och skräp på golvet i mitt rum. Och det var ju kul. Det är bara det att jag redan har polisanmält det och skickat in en ansökan till SL om att få ett nytt, så det är säkert redan spärrat. Så typiskt mig. Så typiskt jävla mig.

Aja. Tjänade nästan åttahundra spänn igår, vilket såklart är lite plåster på såren... Snart ska jag iväg och dansa. Vi har vår sista klass med Karin idag, jag hoppas att alla dyker upp så att vi kan få ihop vårt nummer. Sen blir det Oscars night hemma hos Marcus. Hoppas bara att jag kan hålla mig vaken hela natten, fick inte så mycket sömn inatt. Jag får dricka en jävla massa kaffe helt enkelt.

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOV!

Om det är någon som mot förmodan har missat att det är lov så vet ni det nu. Jag säger bara äntligen! Det kunde inte ha kommit en dag för tidigt! Speciellt efter den här veckan som har sugit ut varenda liten droppe kraft som fanns innuti mig. Kom just hem från ett fetstort historie- slasch kulturhistorieprov som väl inte gick sådär jättebra... Men nu är det i alla fall över! Nu får man sova i en vecka och sen när vi kommer tillbaks till skolan så är det produktionsvecka. Ah, jag kan inte fatta att vi har premiär om bara lite över två veckor!

 Yes. Nu ska jag snart iväg och sitta barnvakt. Imorgon ska jag jobba och sen ska jag hjälpa Sophia att servera på hennes mammas 55årsfest. Jag jobbar på jag, jag behöver nämligen all casch jag kan få. Tappade bort mitt busskorst i lördags... Och jag trodde jag var smart som köpte det på internet för då får man ett nytt. Men det är väl klart att jag har tappat bort kvittot där den lilla koden står som man behöver ha för att få ett nytt busskort. Så jag kommer inte att få ett nytt busskort. Jag kommer få köpa ett själv och det är inte billigt!

Jag blir så trött på mig själv!

 

Minnen

Ja, det var ju alla hjärtans dag igår. Jaha. Okej. Eh. Ja. Jag hade riktigt trevligt, men det hade jag haft även om det inte var alla hjärtans dag så jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

Jag läste i min och Hannas gamla blogg nyss. Hahaha. Hahahahaha. Herregud. Vad liten jag var. Vad arg jag var, vad jag var missnöjd med allt och alla och vad jag hatade världen! Och vad jag svor! Jag hade inget ordförråd över huvudtaget, jag använde bara svordomar! Förskräckligt! Men det är ganska kul dock, att läsa om Saga fjorton år och hur hon såg på saker och ting. Hahahahaha! Så här skrev jag om Alla hjärtans dag för två år sedan:


"Alla hjärtans dag...
VILKET ÖVERSKATTAT IDIOTISKT JÄVLA  KUKSHITFITTBULLSHIT!!!!!

Det är inte en dag då vi ska krama och pussa alla vi känner. Det är inte en dag då vi ska visa varandra hur mycket vi älskar varandra. Om man verkligen älskar någon så ska man inte behöva en speciell jävla dag i kalendern för att komma på att man kanske ska berätta det för den man älskar. Älskar någon på riktigt visar man det regelbundet hela året om!!!

Nej, detta är en dag då vi ska köpa presenter: godis, godsedjur, Alla hjärtans dagkort, blommor, fula smycken, choklad (bara en massa krimskrams i princip) till varandra... För att alla som tillverkar all denna skit ska få in jävligt mycket pengar! Det var inte en jävla munk för flera tusen år sedan som valde att dö istället för att följa sina kristna traditioner! Vad är det för en konstig anledning till att helgonförklara någon? Sen när blev det häftig med martyrer?! Kan någon förklara det för mig, snälla!

Här är mitt förslag för ett bättre Sverige: Bojkotta allt som har med Alla Hjärtans Dag att göra. För Alla Hjärtans Dag är ingenting mer än en lögn."


Ja men ni ser ju. Är det inte gulligt? Kul att jag var en bitter, ensam kärring innan jag ens fyllt femton. I åttan gick jag då. Det var tider det.

Uppochner


Jag älskar att dansa

Bajs.

Först det förste: Jag är ledsen att ni som läser min blogg måste stå ut med min crapiga grammatik och min stinkande stavning. Jag ber om ursäkt för alla de gånger jag har skrivit "är" istället för "att" och för alla de gånger bara hälften av ett ord har fått varit med i texten. Jag ska bättra mig. Jag ska läsa igenom min texter innan jag publicerar dem. För er skull. För mitt ryktes skull. Jag kan faktiskt prata bra sverige! Emellanåt.


För det andra: Kunde inte idag bara ha varit igår? Igår kväll var jag lycklig.

Idag är nämligen ingen kul dag. Jag måste städa. Jag måste plugga. Och ikväll åker Klara iväg och jobbar igen. I Dubai. Jag som har vant mig vid att ha henne hemma nu. Även fast vi inte har hunnit träffas så mycket den månaden hon har vaft semester här i Sverige (på grund av mitt fullspäckade schema) så har hon ändå varit här. Det har känts jävligt bra, tryggt. Rätt. Att hon ska till andra sidan jorden om några timmar är fel.

Så lite halvdeppig är jag. Därför vore det så bra om gårdagens klassfest hade varit ikväll, för det var så kul och det var så många fina människor och vi dansade och skrattade och pratade och jag var kär i livet och det hade fått mig att tänka på annat.

Jag ska vara med Klara idag, om inte hon ska träffa en massa andra människor. Men ikväll, ikväll får ni gärna rädda mig.



En av Agnes bilder från klassfesten:
Liv, Julia, Moa, Lova, Marcus, Jag och så Daisy nere i hörnet.
<3

Fair Fashion


Foto: Daniel Grizelj

Egentlien har jag förbjudit mig själv att sitta framför datorn idag, jag borde nämligen ägna all min uppmärksamhet åt kulturhistorian. Men medan jag satt och slevade i mig en skål youghurt nu så läste jag lite i DN På Stan. Och där stod det om en kommande utställning på Nordiska museet som handlar om vår klädkonsumtion och klädindustri och dess påverkan på världen. Så här skriver Pernilla Ahlsén i På Stan:

"I Sverige köper vi kläder för 71 miljarder kronor om året. Men hur påverkas världen av det vi har på oss? Det är ingen nyhet att maximerade ekonomiska vinster och ständiga förändringar i modet utsätter miljö och människor för allt starkare påfrestningar. Men måste vi sluta handla? Eller kan vi fortsätta så länge vi handlar schysta produkter? I utställningen "Fair fashion" får vi lära oss om textilproduktionens baksidor och får konkreta förslag på hur vi kan förändra till det bättre."

Jag tänkte bara att det här är någonting vettigt (för oss stackare som är kvar hemma i stan) att göra på sportlovet! Det är ju ändå en utställning om ett ämne som rör oss allihopa, och personligen tycker jag att det är väldigt intressant och vill veta mer. Så jag ska gå! Bara jag hittar någon som vill följa med hehe. Läs mer på Nordiska museets hemsida här.

Lika som bär



Jag kan ju bara säga som så att Nora och jag hade väldigt kul igår...

Måndagen i bilder


Började som vanligt dagen med att försova mig och missade därmed historian med Hellman (The man from Hell). Men det gjorde ingenting för de kollade bara på film. Dagen gick lika segt så som måndagar brukar göra. Ångesten över att man måste sitta inomhus i skolbänken dag ut och dag in dämpades inte direkt av att det var strålande solsken utomhus idag. Men vi gjorde i alla fall ett försök att ta del av det vackra vädret genom att slå upp fönstrena ut mot världen precis innan spanskan.


Det luktade vår och solen sken över Södermalm och vackra Sophia ställde snällt upp på bild.


Det luktade vår och det kändes nästan som att det var varmt ute och Lova och jag lyckades njuta en stund innan vår spanskalärare klev in i klassrummet.


Det luktade vår fastän det inte var vår och Max och Nora gjorde sitt bästa för att se nöjda och glada ut. Fina små barn, det där.


Våren var slut samtidigt som skoldagen och jag åkte hem i totalt mörker, och det tog dubbelt så lång tid på grund av inställda tåg och försenade bussar. På SL märker man att det inte är vår... Familjen som jag brukar sitta barnvakt hos på måndagar har skaffat en hund! En liten taxvalp som är det gulligaste jag någonsin sett! Taxar är min favorithundras, de är så små och har så korta ben. Visst är han söööööt?? Han heter Sigurd! Aw, jag dör!



Den här tjurisen brukar också vara gullig. Jag försökte få honom att posera med mig under Bolibompa, men Nicke Nyfiken var tydligen roligare än vad jag var. Jag gick honom nog mest på nerverna. Här är ögonblicket innan han slår mig i huvudet med fjärrkontrollen! ... Neeej, jag bara skojade! Men visst ser man i hans luriga små ögon att det är det han vill?

Helgen

Lördagen den sjunde februari...

  • ...jobbade jag. Det vill säga hade dansklass med mina kära elever på danslinje A3. Tvingade dem är rulla höfterna, bland annat.
  • ...lärde min mamma mig att stoppa strumpor.
  • ...konstaterade jag till min förfäran att jag är för fin för att äta rester. Det är bara aldrig lika gott som det var från början!
  • ...lånade jag Klaras klackar från Monki när jag skulle ut, men hade på mig dem i kanske en kvart innan jag bytte tillbaks till gympadojjor. Det gjorde för ont i fötterna.
  • ...fikade jag med Nenelinnea på Wayne's.
  • ...var på spelning på Lava och såg bland annat Johans band
  • ...var på fest i Högdalen med bland annat Vilma. Festen var i en lägen på Skebokvarnsvägen, och det tyckte jag var ascoolt! Själva festen var dock inte så cool.
  • ...åt pommes och chokladmuffin på Burger King med Nicole innan vi tog pendeln tillbaks till Huddinge. Chokladmuffinsen var något av det vidrigaste jag smakat, jag råder er att aldrig smaka den!

Söndagen den åttonde februari...

  • ...tillät jag mig själv att för en gång skull sova ut och klev därmed inte ur sängen förrän vid kvart över tolv.
  • ...pluggade jag engelska.
  • ...pluggade jag matte.
  • ...pluggade jag spanska.
  • ...hade jag väldigt tråkigt.
  • ...tränade med C-gruppen. Fast det gjorde jag inte alls, jag satt brevid och tittade på för jag var fortfarande sjuk.
  • ...var det tjugo dagar kvar tills jag fyller sjutton.

C-gruppen. Bilder från träningen söndagen den åttonde februari nollnio.

Nora, Louise, Nikita och Hanife hoppar.


Sen lite stretch. Nikita, Sanna, Hanife, Nadja och typ Ericas ben tror jag.


Jenny och Karin.

Du är så jävla fin idag



Jag upptäckte en sak igår: Mitt hår är väldigt rött! Eller väldigt orange, säg vad du vill. Men det är ju faktiskt en väldigt fin färg! Därför lovar jag att aldrig mer färga håret igen. Rött är bra. Jag kände mig rätt snygg igår över lag, vilket är ganska ovanligt.

När jag satt och fikade med Nea så fick jag beröm för min väska också. Det var en snubbe som undrade var jag hade köpt den och så ville han ta kort på den också. Jag fattade inte riktigt varför, för jag sa att jag hade köpt den Second Hand och chansen är därmed inte så stor att han hittar en likadan. Men sen kom vi fram till att han förmodligen hade en modeblogg. Han sa nämligen någonting om "Dagens fynd"...

Det är ju så himla roligt att få komplimanger av helt okända människor! Vi måste bli bättre på det där tycker jag. Om man ser någon som har jävligt snygga skor så ska man ju gå fram och säga det! Vem vet, det kanske gör hela den personens dag! Man vet ju själv hur glad man blir om någon säger att man har fin tröja till exempel, och det är nog likadant för de flesta. Så låt oss ta tag i oss själva nu och börja sprida lite glädje!

Sen får jag skylla mig själv helt enkelt


Min uppfattning av tid och rum och rutin har blivit lite skruvad den här veckan. Det är svårt det där, när jag blir sjuk, för jag är sällan hemma från skolan flera dagar i rad. Det brukar bli mer varannan dag, eller halvdagar. Det är bara för att jag försöker missa så lite som möjligt, för man hamnar så fruktansvärt lätt efter i alla ämnen. Men den taktiken är inte alls smart, för då blir jag aldrig riktigt frisk istället! Men ja. Så jag fattar inte riktigt vad jag håller på med. Och sen hade jag friluftsdag i onsdags men eftersom jag inte hängde med till Romme så var det mer som en ledig dag mitt i veckan. Vilket förvirrade allting lite till. Fast det var skönt. Att vara ledig mitt veckan alltså.

Hur som helst så mår jag fortfarande inte helt bra. Visst, jag har inte tagit den tid jag behövt för att bli frisk. Men det handlar nog mest om att jag inte kan låta bli att dansa. Dansade fem timmar igår med förskylning i kroppen, och det var ju smart. Jag tar visst inte hand om min kropp som jag borde... Dock måste jag ta mig tid att bli frisk snart, så att jag inte ligger helt död under produktionsveckan som är om en månad. För det går ju inte bara ut över mig då, utan över hela klassen! Så jag måste ta mitt ansvar!

Fast inte riktigt än, för imorgon blir det jobb, spelning på Lava och sen fekke på det! Och ja det går! Ge mig en alvedon och en kopp te så är jag på topp på tio minuter!

Dans på lektionstid

Gick på Dans och gestaltningen idag. Vi håller ändå bara på med produktionsarbetet på de lektionerna. Och det är inte jobbigt att vara med på men samtidigt är det väldigt bra om man är där så att man hänger med lite. Tog fram kameran för att dokumentera...















Vi sjuklingar som satt och tittade på var lite sömniga. Ja, Nora i alla fall....

Bloggen är lila



Jag tänkte att jag skulle pigga upp mig själv med lite färg. Jaa...!

Att göra sig själv besviken. Steg 1

Ni vet sådana där människor som kan säga:
"När jag säger att jag ska göra någonting, då gör jag det också!"

Tjaa, jag är helt enkelt raka motsatsen till en person av den karaktären. För när jag säger att jag ska göra någonting så gör jag det inte. Det är så mycket som jag behöver få gjort, men jag verkar ha så fruktansvärt svårt att få tummen ur arselt och bara sätta igång. Jag måste ringa vårdcentralen till exempel. Något som jag har tjatat på mig själv att jag ska göra i en månad. Eller låsa upp mitt abonnemang som stängdes av för över en vecka sedan på grund av obetald faktura. Eller liksom... bara, plugga. Plugga till det där jävla spanskaprovet, för att försöka undvika att det går helt åt helvete.

Men nej! Jag bara gör det inte! Jag blir så trött på mig själv....




Bläääh

RSS 2.0