Summa Summarum

Hej allihopa! Året lider mot sitt slut, liksom jullovet. Eller så känns det i alla fall. Den sjunde börjar skolan igen och jag gillar det inte. Men  lite ledighet har jag kvar, så jag ska hålla de negativa tankarna för mig själv.

Jag har mest sovit hittills faktiskt. Det är skönt, ja, men det är inte helt kul att kliva upp en halvtimme innan det börjar mörkna igen. Man missar ju hela dagen. Jag ska försöka vända tillbaks dygnet snart, men inte förrän efter nyår!
Jag har inte bara sovit, faktiskt. Jag har faktiskt varit ute och farit lite också. Varit på bio bland annat (Twilight och Madagascar 2) och så har jag läst (Twilight och The Kite Runner, imorgon ska jag börja på New Moon. Jepp, jag är fast i Edward Cullen-träsket jag med...) och dansat och bowlat och festat lite grann och shoppat och umgåtts med både familj och vänner. Och så...
 
Ja, roligare än så blir det kanske inte. Jag längtar förresten jättemycket efter Klara just nu. Jag hoppas verkligen att hon kommer hem nästa år... Nu ska jag äta lite knäckglass. Ajöken.

Annandagen

Jul, jul, strålande jul. Aftonen spenderades hemma i Huddinge med familjen. Jag fick mig en liten hög med julklappar och är båda nöjd och glad med dem. Jag har ju som ni kanske vet varit iPodlös i sju månader, och det har varit smärtsamt. Nu äntligen är plågan över för igår fick jag en naaaanooo! En lila. Jättefin. Helt jävla underbart!

Julklapparna jag gav bort blev också väldigt uppskattade och det var kul! På bilden håller jag upp ett av pappas klappar. Den innehöll en stenskiva som man lägger i ugnen och gör stenugnsbakad pizza på. Han blev skitglad för den. Kul. Som sagt. Lite senare på kvällen sjöng vi oss hesa framför SingStar och sen så kom älskade lilla Nadja förbi också... Och alla var nöjda och glada! Eller ja, mer eller mindre. 

Hoppas att alla ni andra också hade en riktigt trevlig julafton med mycket Kalle Anka, glögg och praliner! (Någon mer än jag som saknar Arne?)


Vad tycks om vår plastgran förresten?

Merry Christmas

Jag gillar egentligen inte julen. Eller, det finns många saker med julen som jag visst gillar. Jag tycker att pepparkakor är gott till exempel och jag gillar att sjunga julsånger. Och att mysfaktorn höjs några grader i juletid är ju inte heller helt fel. Men ska jag vara helt ärlig så skulle jag klara mig fint utan julen.

Min idealjul är den jag hade förra året. Då satt jag på en strand i Vietnam med min familj och åt pizza. Ingen gran. Ingen Kalle Anka. Ingen julmat. Och framför allt inga julklappar. Förra julen var jag så långt bort från den gamla hederliga, västerländska julhysterin man kan komma, och det var så härligt.

När folk frågar jag varför jag inte är så förtjust i julen så undrar jag: "Men varför jul? Vad är det som är så speciellet med julen?" Och det svar jag sorgligt nog oftast får är: "Men man får ju presenter!". Det är nästan ingen som säger att det är så mysigt, att man får umgås med familjen, att man får visa hur mycket man älskar varandra eller allt sådant puttinuttigt som man får lära sig att julen egentligen handlar om. Nej. Det är julklapparns det handlar om. Vi ska bara ha, ha, ha, ha, ha och ha.

Jag brukar kontra med att jag hellre köper någonting till mig själv som jag verkligen vill ha än tvingas sitta och låtsas bli glad över någoting som jag egentligen inte alls tycker om Och så kan de som brukar få julklappar av mig göra samma sak, och så blir alla nöjda och glada. Då låter jag fruktansvärt bitter, ja Jag ska inte heller ljuga. Det är trevligt att få presenter, absolut. Men är det inte synd att det är just det som gör julen för de flesta?

Jag tillhör de som tycker att det är roligare att ge bort presenter än att få dem. Det är roligt att göra någon glad. Det är det julen är för mig. Glädje. Det är synd bara, att glädjen måste spridas på ett sådant materiellt sätt. Jag vet egentligen inte vad jag ville med det här inlägget. Jag blev bara påmind om varför jag inte tycker om julen när jag liksom så många andra armbågade mig fram på Åhléns idag för att hitta den perfekta julklappen.

Detta är tradition

År tjugohundraåtta börjar ju lida mot sitt slut, vilket betyder att, enligt tradition, måste fylla i denna lista. 

 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, typ att jag besökte länder jag aldrig varit i förut. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag har aldrig några nyårslöften. (Höll dock mitt judiska nyårslöfte, om ni minns!)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.


4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, min farmor Pella.

5.Vilka länder besökte du?
Kambodja, Thailand, Italien och Finland.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ja. 

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Oj. Finns  så många. Men kanske främst 14 augusti, när jag träffade min underbara klass för första gången. Och sen 20 november såklart, då min farmor gick bort.

8. Vad var din största framgång 2008?
Min största framgång måste väl varit att jag kom in på det gymnasiet jag önskade, på en linje med jävligt hög intagningsgräns. Och sen måste jag nämna mitt underbara jobb också hehe. Men min allra största framgång är nog att jag har vuxit en del som person, i alla fall som jag ser det.


9. Största misstaget?
Jag begår inga misstag, jag är perfekt. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget allvarligare än någon förkylning då och då och sen dansskadorna. Knäna känner jag ju av mest hela tiden och sen har ju benhinnorna börjat jävlas med mig också. 

 

11. Bästa köpet?
Jag "köper" min dans och det är väl ändå det bästa man kan lägga pengar på, inte sant?

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Dansen. Danscenter är inte billigt, vill jag lova. Men totally värt pengarna. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jaa! Absolut. Mina nya klasskompisar bland annat.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Oj, vad svårt, det finns så många! Räknar upp några:

Forever young - Alphaville

Don't Stop - S Club 7

Och alla låtar vi dansade till med C-gruppen haha!

 

 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag har varit både gladare och ledsnare. I år har jag både varit på toppen och snuddat vid botten. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag hade tagit det mer lugnt och njutit mer. Jag önskar att jag hade dansat mer också. Jo, det går!


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag önskar att jag hade stressat upp mig mindre för skitsaker, och jag önskar att jag hade låtit saker och ting vara, och bestämt mig för vad som är värt min tid och vad som inte är det. Jag har lagt ner mycket energi på saker och människor som bara har sänkt mig i år, och det önskar jag att jag inte hade gjort.

18. Hur tillbringar du julen?
Med mamma, pappa, lillebror, en av syrrorna och farfar. Det sägs att det kommer ligga ett visst SingStar under granen så det lär vi väl roa oss med under kvällen!


19. Blev du kär i år?
Nej. Jag börjar nästan tro att det är något fel på mig. 

20. Favoritprogram på TV?
Greys Anatomy antar jag. Och alltid That '0s show. Men jag har inte sett så fruktansvärt mycket på TV i år. 

21. Bästa boken du läste i år?
Jag har läst fruktansvärt lite böcker i år, och ingen av dessa få är egentligen så bra att den är värd att nämnas. Men Skylight Confessions av Alice Hoffman är i alla fall jättevackert skriven, men handlingen är fruktansvärt tråkig. 

22. Största musikaliska upptäckten?
Råkade snubbla över Tracy Chapman i somras. Vilken kvinna. Och musikarna i min skola. 

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En mobiltelefon

25. Något du önskade dig men inte fick?
Förmodligen inte. Oj vad fel det lät! Nej, men jag tror inte jag önskade mig så mycket.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Firade enligt traditionen med att äta våfflor tillsammans med släkt och vänner.


27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det väl alltid. Ingenting är perfekt.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Jag har ingen stil. Jag är stillös. Nej men i slutet på nian så kände jag av någon underlig anledning ett stort behov att försöka vara snygg och fräsch varje dag. Nu, efter att jag har börjat gymnasiet och blivit en mogen ung kvinna så har jag insett att jag hellre bör vårda mitt inre än mitt yttre. Haha. Nej men jag orkar inte längre så jag ser ut som en luffare varje dag. Helt ärligt. 

29. Vad fick dig att må bra?
Min familj. Mina vänner. Dansen och mat. Att jag kom över en massa banala saker som brukade plåga mig förut. 

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Johans Glans, så klart. 

31. Vem saknade du?
Klara. Kommer fortsätta med det, tills hon flyttar hem igen.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Så svårt att välja en. Min nya fina klass är verkligen full av rätt igenom underbara människor. Jag tror att jag har utvecklats massor som person efter att ha lärt känna många av dem.


Too do (jag är så töntig)

Åh, jag känner verkligen hur jag tillför så väldigt mycket till världen genom min blogg. Så mycket ni kan lära er här, så många intellektuella rader att läsa. Jaa, minsan... Ja, en liten dos ironi fick ni utstå där också. Jag är ledsen för det. Känner mig inte så meningsfull just nu tyvärr, så ja, det blir ju som det blir...

Vad händer i veckan då?

Imorgon, tisdag börjar jag 11.20 (sovmorgon wei!). Jag har bara dansträning, dansimpro (läs: produktionsarbete) och klassråd. Sen blir det lite Limpan med Maggan. Vamos a hablar español tillsammans. Si, muy bien... Klockan 17.00 ska jag ha utvecklingssamtal med min arbetsgivare och sedan ska jag stanna på fika tillsammans med mina övriga kollegor. Lite tisdagsmys sådär! Hehe.

På onsdag har jag en ganska meningslös skoldag med en massa håltimmar överallt. Jag ska försöka utnyttja dessa så gott det går genom att jobba ikapp matten. Sen på eftermiddagen ska jag till el Optiker. Måste skaffa nya linser, mina oh-så-billiga älsklingar från Bangkok håller på att ta slut. Efter det ska jag eventuellt dansa tillsammans med las chicas.

Torsdagens skoldag ser ut så här: (sovmorgon igen) Dansträning, produktionsarbete, avslutning i Maria Magdalena kyrka. Sen är det LOOOV!

Första lovdagen, fredag ska jag till frisören för att få bukt på mitt hår. Hjälp mig här! Hellugg eller snelugg!? Sen på kvällen kanske jag ska på en fest. If I have the guts, vill säga. Tvivlar dock starkt på det.

I helgen ställer min bror ut sin konst på Patrons Pehrs väg i Huddinge, så det ska jag gå på. Utöver det blir det väl lite julklappsshopping, anar jag.

And that's it. 



Veckan som gått

Den här veckan tar ju aldrig slut! Den bara fortsätter och fortsätter och fortsätter och jag ser ingen stopp. Elle jo, nu gör jag ju det för att det är söndag. Men det var lite svårt i onsdags till exempel att inse att det faktiskt finns en ände på den här veckan också.

Jag har haft tre underbart roliga och uppfriskande prov den här veckan. Nationella i matte som sagt, spanskaprov och essäprov i svenska. Jag har dessutom haft ett glosförhör och en uppsatsredovisning. Utöver allt teoriarbete i skolan så har vi börjat jobba med vår produktion på riktigt nu. Det är hur kul som helst!

I fredags var det ju Lucia. Var i skolan innan 08.00 för att se på luciatåg. Alla hade grymt stora förväntningar eftersom vår skola är full av överbegåvade yrkesmusiker. Men inte var det de som hade luciatåget, nej, nej, nej... Det var A-kören och A-kören består av tondöva naturare och sammare och det lät rent ut sagt förjävligt. Det blev lite av en besvikelse alltså. På kvällen var det lussebak hemma hos Ullert. Vi gjorde Mozartskulor, lussebullar och ett mindre lyckat papparkaksslott.

Igååår... var det lördag. Jag sov ut hela dagen, sen var jag i vanlig ordning på teater. Såg Vem är rädd för Virginia Wolff. Den var grym. Idag har jag haft föreställningar igen. Det var inte lika kul som förran vecka, tråkig publik och lite folk och sådär. Sen så är det förstås svårt att bräcka förra helgen, det var ju så fruktansvärt roligt då! Men det var i alla fall trevligt att få sträcka på benen igen. Jag frick DVD:n från förra söndagens dansuppvisning också! Så jag har suttit och kollat på den nu. Jag blir bara mer och mer stolt över Danslinje A3 för varje gång jag ser dem!

Ska kolla lite mer nu... :)

The show must go on

Idag avslutade jag den underabara och mycket älskade Matte A-kursen genom att nationella provet del 2. Det gick rent ut sagt åt helvete. Alla överens om att man fick alldeles för lite tid, och jag som kom tjugo minuter för sent bara för att bussen vägrade dyka upp imorse fick alltså ännu mindre tid. Yay. Men i alla fall så är det över nu. Jag ser fruktansvärt mycket fram emot matte B. Mmm, verkligen...

Om exakt en vecka får jag jullov. Det är väldigt efterlängtat! Ååh, vad jag ska sova och äta och bara ta det luuugnt! Kommer ha lite stuff att göra såklart, sånt-som-inte-får-nämnas och sen ska jag dansa massor också! Ska kolla med min chef ifall jag kan låna danssalen lite under lovet. Jag har nämligen börjat med vårens koreografi för mina elever, det är så roligt. Och så ska jag, Nikita, Nadja och några fler göra en egen koreografi till vårens dansuppvisning också.

Måste bara säga att jag älskar mitt jobb. Jag får göra det jag tycker är absolut roligast i hela världen och jag får betalt för det. Jag är ju inte proffsdansare i något kompani, men jag är å andra sidan bara sexton år och har inte kommit så långt än. Att vara danslärare är asolutely fabulous. Det är otroligt roligt att se elevernas utveckling, hur de kämpar på klasserna och att de faktiskt har kul samtidigt! Stort plus är också alla presenter jag fick efter sista föreställningen i söndags. Haha. Nej, men, jag hade verkligen inte väntat mig det, alls. Men så gulliga är de!

På söndag blir det till att rocka rockring igen! C-gruppen och Danslinjen har föreställning igen tillsammans med lite andra elever som inte dansar för Sara. Ska bli awesome att få köra igen!

Konstigt

Den här helgen har varit en av de roligaste, men samtidigt den sorgligaste i hela mitt liv. Det har faktiskt varit som en enda lång dröm. Jag missade första föreställningen igår för att jag var på min farmors begravning. Det var en sån konstig dag. Jag bar ut farmors kista tillsammans med mina syskon, min pappa och min faster och tårarna bara rann. Mindre än två timmar senare stog jag på scen igen i full discoutstyrsel med ett stort leende på läpparna. Kontraster. Jag kände mig så hemsk.

Hela den grejen med min fina farmor, tillsammans med allt skolarbete jag har nu (jag ligger dessutom typ jätteefter) och att min syster Klara åkte tillbaks ut i vida världen imorse gjorde så att jag fullkomligt bröt ihop idag på historian. Det var också lite min lärares fel, hon kunde inte sluta tjata om att jag såg ledsen ut. Såklart att att jag börja grina då! Pinsamt. Men som tur finns det så många fina människor i min klass så det kändes ändå rätt bra.


Jag försöker tänka positivt. Det är bara drygt en vecka kvar med skolhelvetet nu. Sen är det lov, och mardrömmen är över.


Jag älskar dig farmor!









 




Det höll.

Dansuppvisning hösten 08

Tack alla fiiina för den här helgen! Jag har haft the time of my life typ. Det var najs att vara tillbaka måste jag säga. Jag har verkligen saknat Saras dansuppvisningar, trots allt! Här kommer i alla fall lite bilder från höstens dansuppvisning! (alla förutom den sista har jag snott från Nadjas facebook)



We created Disco med C-gruppen. Så jävla rolig dans! Love it!



Jag, Sanna och världens bästa danslärare backstage! För en gångs skull var logen lite tom... :P



Dirty ghost clean. Spöknummer med C-gruppen och Danslinje B


Och så mina fina elever i Danslinje A3!

Genrep

Genrep. Avklarat. Jag har visserligen bara två nummer på den där föreställningen med jag är ändå helt slut i hela kroppen och i huvudet och allting. Jag är så fruktansvärt trött. Har precis smort in benen med liniment och krupit ner i sängen så nu värmer det lindrande om de stackars benhinnorna.

Själva genrepet gick bra. Relativt. Det är fortfarande en aning kaos för koreografierna sitter inte riktigt än. Häh. Jag tycker ändå att jag kan alla danser. Men det gick inte felfritt för det. Dock orkar jag inte bry mig om sådant längre, det är liksom inte pinsamt längre. Jag undrar hur vi såg ut på scen bara. Om det såg ut som att vi sprang omkring helt oplanerat eller om det syntes, om än lite, lite grann, att vi faktiskt hade någon form av satta steg.

Kul var det i alla fall! Och imorgon kommer familjen och vännerna och hela baletten och kollar. Ska bli ännu roligare! Men nu: sova. Imorgon har vi ett sista extrarep på scen före första föreställningen. Det början 11.45. I'll leave it at that.


Tjohej

Imorgon är det fredag! Jaaa! Det ska jag fira genom att gå till skolan.

Inte fira, kanske. Men återvända till plugget, det ska jag minsann. Måste man så måste man, och jag är inte speciellt sjuk längre. Förresten så glömde jag bort att sjukanmäla mig idag. Det betyder att jag har fått ogiltig frånvaro hela dagen. Inte bra, inte bra alls. Fast liksom... Det finns ju större problem här i världen. Hähä.

Anyways. Genrep imorgon. Sen föreställningar hela helgen. Ska bli grymt kul. Jag har ju inte stått på scen på nästan en och ett halvt år! Jag är sjukt jävla taggad alltså! Vill ha helg NU!


Dansföreställning i Huddinge Gymnasies Aula
Lördag: 14.00 och 16.30
Söndag: 14.00 och 16.30




Nu ska jag göra lite av det där som jag har lovat att inte skriva om och så ska jag lyssna på Thåström. Han kommer by the way till Peace & Love! Yeeeey! <3

Lite tröttsamt, ja

Jag är fortfarande sjuk dåra. Har varit det i en hel vecka nu. Börjar bli tröttsamt. Jag räknar dock iskallt med att jag kan gå till skolan imorgon så att jag kan genomföra min uppsatsredovisning i historia och lite annat smått och gott. Jag har inte kunnat följa min planering den senaste tiden och det är ju en aning störande...

Jag var faktiskt i skolan igår och gjorde nationella provet i matte A! Jag väljer att inte kommentera själva provet men det var väldigt trevligt att se mina små vänner igen. Och det är najs att känna sig lite omtyckt mitt uppe i feberyran!
Det är ju sånt här, till exempel, som får en att känna sig lite friskare direkt:





Dansrelaterat

Jag sitter och kollar på lite klipp på youtube från en dansföreställning jag såg för ett par veckor sedan. Jag måste fräscha upp minnet där lite för jag ska skriva analys på den nästa vecka. Jag talar om en av tre delar i 3xBoléro som GöteborgsOperans Balett ger på Dansens Hus nu, närmare bestämt Walking Mad av Johan Inger.

Nu är inte kvalitén på den här videon den bästa men jag älskar den här scenen! Jag vill också vara så där duktig, så vig och inte minst så professionell.




Låt oss fira mitt lysande intellekt

Smart som jag ändå är så bestämde jag mig att jag var frisk i lördags fastän jag inte var det. Så jag både dansade/jobbade och satt barnvakt i många, många timmar. Ännu ett bevis på min lysande intelligens är att jag i söndags bestämde mig för att jag nog mådde ganska bra ändå (fästän det var värre än i lördags då det inte heller var bra) Så då dansade jag i över tre timmar och åt middag på restaurang med mina dansarvänner. När jag i slutet på söndagen låg utslagen över en bänk på en busshållsplats i Huddinge Centrum så slog det mig vilken begåvad och klipsk ung kvinna jag faktiskt är. Ja. Är det någon som borde få Nobelpriset så är det jag.

Men icke. Jag får nöja mig med ett par, tre sjukdagar till. Det är alltså så vi behandlar dagens Albert Einstein! Är en gnutta uppskattning så fruktansvärt mycket begärt?

RSS 2.0