Välgörenhet. Typ

Ååh, vad jag älskar att ärva kläder av min shopaholic till granne! Det är i och för sig inte alls speciellt bra att hon köper en massa kläder som hon använder endast en gång eller till och med aldrig. Men för mig är det helt fantastisk för det är jag som får kläderna sen! Helt gratis! Och faktiskt så ser hon ju till att kläderna återanvänds istället för att slänga dem. Vilket är bra. Jag sliter dem ju sedan med hälsan.

Idag fick jag i alla fall en mängd olika baslinnen i olika färger! Ni vet, som man ju behöver men som inte är så kul att införskaffa. Jag fick även tre helt oanvända klänningar! Alltså, prislappen var kvar på alla tre! Totally awsome!

Seeen fick jag också en bikini och någon munkjacka och lite annat smått och gott! Om jag var den som var den så skulle jag fotografera allting med min digitalkamera som egentligen är mammas, men det är jag inte, så ni får väl föreställa hur allting ser ut. Klänningarna var i alla fall vita. Herrå.


Alltså

Jag håller på att städa ur mitt rum här... Jag blir så chockad över all skit jag har samlat på mig under åren! Det är helt otroligt hur mycket onödiga grejer jag har sparat på! Så det blir en del soppåsar här. Vilket ju känns rätt skönt.

Men så klipsk som jag är så har jag naturligtvis samlat på mig en massa nya grejer samtidigt. Jag hittade nämligen en skattgömma av mammas gamla väskor och skärp och grejer här om dagen som jag genast la vantarna på. Så nu är jag liksom tillbaks på ruta ett. Och så är det ju alla dessa kläder och min lilla, lilla, lilla garderob... Jag vet inte riktigt hur jag ska göra.




How about that




She will be Americas next Top Model


 
Är hon inte schnygg? :D



Alice och jag har snackat ett tag om att vi skulle göra egna spexfoton. Efter många disskutioner hit och dit om hur vi skulle se ut, (vi var inne på Pink och Christina Aguilera först) så bestämde jag mig för att köra på sextiotal a lá Twiggy och Alice körde på... Eh ja. Nakenbilder.



Eller ja, nej. Alltså, medan bilderna på mig blev totalt misslyckade så blev en stor del av bilderna på Alice grymma. Seriöst. Hon behövde bara måla på lite rött läppstift och sen... Playboy nästa!


Hehe. Nej... ;D Men jag är fett stolt.































Lite meningslöst kanske

Jag vaknade upp imorse för att upptäcka att jag inte mår det minsta lilla bättre än igår. Det gjorde mig arg och trött och förtvivlad. Jag hatar att vara så begränsad, ni vet. Jag gör så gott jag kan dock, har tryckt i mig en ipren och ska ta och köra upp lite näsdroppar i snoken snart. Och så dricker jag te i mängder. Finns inte så mycket mer att göra, förutom att sova. Men det går inte, för jag ska iväg och jobba om en par timmar. Heheee.

Aej, jag vet inte.


Sjukling

Imorse ringde jag till skolan och sjukanmälde mig för att min förkylning har vuxit sig starkare. Fan säger jag bara, för jag hatar att var sjuk och missa en massa saker. Till exempel kan jag inte följe med Alice och hennes nya klasskompisar till Vitan idag och det hade jag väldigt gärna gjort. Men, det blir inte alltid som man har tänkt sig här i livet.

Jag har tagit det extremt lugnt idag för det är av yttersta vikt att jag mår bättre imorgon då jag har dans med A3. Stackarna fick stå ut med en jättenervös och totalt förvirrad lärare förra veckan så jag vill verkligen göra bättre ifrån mig imorgon. Och inte falla utmattad ihop i en liten hög efter första plién. Det vore ju pinsamt liksom.

Så det blir till att sova och knapra ipren och hoppas på bättre tider. Kvällen kommer som sagt inte spenderas ute med goda vänner utan hemma i sängen med datorn och Hancock i knät. How lovely.

På språng!

Jag fick inte på några villkor vara med på dansen idag! Jag är ju förkyld dåra, och har fruktansvärt ont i halsen och då är det inte så bra om man anstränger sig. Så jag fick snällt sitta och titta på när de andra hade jättekul på dansgolvet i tre timmar. Förutom när jag smet in till teater och kollade när de körde sina monologer som de sökte in på. Fy fan vad grymma de var! Tre av dem hade valt samma monolog från Shakespears En Midsommarnattsdröm. Det var jättefascinerande att se alla tre versionerna på raken!
 
Okej, jag har ju egentligen inte tid att sitta här. Jag ska iväg till Dansens Hus om en en halvtimme ungefär och jag tänkte kasta i mig något innan dess. Jag är svinhungrig, trots att jag åt lunch två gånger idag. En gång med taeterklassen och en gång med dansarna!

Blomman på bilden har ingenting med innehållet i texten att göra

Jag gjorde det stora misstaget att inte ta med mig en ordentlig väska till skolan idag. Tog bara en liten sak med plats för mobil, kalender och plånbok i, ja men ni vet. Och naturligtvis så visar det sig att vi måste ta hem två av tegelstenarna till böcker samt en fruktansvärd mängd olika papper och stenciler och skit. Fan, tänker jag, hur ska jag få hem det här!? Och så proppar jag ner allt i min supersmarta plastpärm med blixtlås runt. Den nådde nästan bristningsgränsen och ökade min kroppsvikt med ungefär tjugofem procent när jag bar den. Sen så går jag såklart direkt iväg och köper Södra Latins 350årsjubileumsbok (elever på Södra får den för bara en tjugolapp!). Ja, ni vet, som grädde på moset. Jag som skulle ta det lugnt idag...

Det har jag inte gjort. Först gick jag till grannbarnen och förlorade i typ rymdskeppsrally på PS2 mot sexåriga Tobias. Sen gick hem och läste och läste och läste. Kulturhistoria och datorkunskap och litteraturhistoria och allt vad det nu var. Det var min dag! Jag säger bara tretton kilo kurslitteratur från Söder till Huddinge. Det ni! Det märks att allvaret har börjat nu...

Hej hoppsan

Jag är helt jävla slut! Alltså, jag känner mig så fruktansvärt otränad! Det är jag ju också, men ändå, jag är ju sån att jag tycker att fyra timmar och trettio minuter borde vara åtminstonde liiite piece of cake. Men tjena. Jag är halvdöd.

Anyways, jag började på Danscenter idag. Superkul och rätt så svårt eftersom min lärare, Anette Starck, bara har en klass i jazz numera och den har hon dragit upp nivån på en aning. Och ja som sagt, jätteansträngande. Det hände en rätt kul grej på Dc, förutom dansen dåra. Jag började i C-gruppen hos Sara Eliasson i söndags. Det var skitkul! Och sen idag på Danscenter dåra, så visade det sig att tre från C-gruppen, förutom mig och Nikita, har börjat dans samma klass som vi. Och Iwa, ledaren för C-gruppen går också på den klassen, och Stina, som undervisar danslinjen, också. Ascoolt! Men lite wierd att gå i samma dansgrupp som ens lärare... :)


Nej, nu ska jag duscha, sen blir det att bänka sig framför American Idol. Imorgon blir en lugn dag... Det är ett par stycken i min klass som har kommit förkylda till skolan, och nu känner jag att det är lite strävt i min hals också. Så easy action imorgon alltså, jag vill absolut inte bli sjuk!

suck



Jag är ledsen för att detta inte leder någon vart eller så men
fy faan vad det är tröttsamt!

Söndagsplaner

Tja! Idag ska jag då leka lite med Alice, hade jag tänkt. Hon börjar ju äntligen skolan imorgon och behöver hjälp med diverse saker. Till exempel med att bygga upp hennes självförtroende och sociala kompetens samt med att putsa upp hennes yttre så att hon kommer hel och ren till skolan första dagen. Resten av hennes gymnasietid hinner jag dock inte göra något åt.

Eh. Kanske inte va? Nej, men skämt åsido. Vi ska jag dra till skärholmen var det tänkt, för Alice behöver köpa en skolväska och jag måste till the allmighty IKEA. Och sen ska jag färga hennes hår...
 
Och så ska vi måla varandras tånaglar och prova varandras kläder och sminka  varandra. Men bara så att det ser naturligt och fräscht ut. Och sen ska vi ligga på hennes eller min säng i skära hotpants och läsa glansiga modemagasin som bara är till för att manipulera oss. Så vi blir vackra, manipulerade sweet sixteens, för att vara vacker är det enda man behöver åstakomma som tjej här i världen. Det vet ju alla! Och sen ska vi prata om snygga killar och fnissa lite lagom högt sådär.

För så gör vi när vi umgås. Alltid. Och så brukar vi kramas heeela tiden för det är så himla mysigt!

Hur kan man göra något så vackert?

Jag måste bara säga att detta är något av det bästa jag någonsin sett.
Jag ryser verkligen i hela kroppen när jag ser den här koreografin.




Dancin' in the moonlight, everybody...

Usch, jag vet att jag har varit riktigt sugig som inte har uppdaterat på... jag vet inte, hur länge som helst! Min ursäkt är väl egentligen bara att jag har haft en del att ta in och smälta under den senaste veckan. Fast det har ju i princip alla andra också, så att jag får väl erkänna att jag bara är lat.

Jag är uppe tidigt idag för idag ska jag börja mitt nya, fina jobb som danslärare! Jag är supernervös, och jag känner mig inte riktigt förberedd, men det ska gå nog gå bra. Varför skulle det inte gå bra liksom? Det känns otroligt bra att ha fått börja dansa igen. Jag började ju i tisdags i skolan.

Dansointresserade människor kan ju sluta läsa här.
I skolan har vi dansträning där vi arbetar med belgisk golvteknik och releaseteknik. Modern dans, kort och gott. Mycket rulla på golvet och så, man blir rätt blå efter ett tag. Vi arbetar redan på en rätt hög nivå, och det tycker jag är jättebra! Michael, min lärare då, vill att vi ska jobba som om vi vore en proffessionellt frilansgrupp. Så lite av en utmaning är det, men det är jättekul och jag känner redan nu att jag har lärt mig massor!

Sen har vi Dans och Gestaltning där vi arbetar med improvisation och komposition. Det är skiiitkul! Alltså verkligen helt underbart. Så fort jag kör igång blir jag helt uppslukad och all min fokus ligger på dansen. Just nu håller vi på med partnering, vi jobbar i par helt enkelt. Vilket är jättespeciellt eftersom man då inte enbart går in i sig själv och sin egen kropp utan man måste också hålla reda på den här andra personen och anpassa sin efter henne. Det blir rätt så närgånget, kan jag ju bara passa på att tala om haha! Vi ligger i princip på golvet och rullar på varandra! Nej men det är verkligen en speciell upplevelse! Och det går fort framåt, snart ska vi lära oss att lyfta och kasta varandra och grejer. Coolt va?

Jag veeet att jag är superjobbig som tjatar och tjatar om min skola hela tiden, men det här handlade ju faktiskt mest om dans så jag är ursäktad! ;)

Rapport från Södra...



Ja. Nu är det väl ändå några fler än jag som har börjat skolan? Alice, den lilla skalbaggen har sommarlov en vecka till. Fast det är förstås inte hennes fel. Och det är inte så att jag klagar över att ha börjat skolan. Inte än i alla fall. Just nu är allting prima. Mer än prima till och med! Min mamma tycker att jag är som en helt ny person...

Min klass är jättefin och fylld med roliga och intressanta. Fast de är lite för roliga och lite för intressanta, så jag är lite rädd för dem. Men de flesta är också jättesnälla med, så rädd är jag ju inte. ES1A heter i alla fall min klass och består av tretton dansare och nitton teaterelever. Jag älskar att min klass är fylld av roliga teaterapor som tävlar om uppmärksamheten och ska göra sig lustiga hela tiden. Det gör att man skrattar jämt! Which I like.

Vi har haft tre introduktionsdagar hittills, så det har varit rätt chill. Det enda vettiga vi har fått göra är en mattediagnos och tre svenskadiagnoser. De var lite knepiga sådär, och jag fick det bekräftat att nu är jag på en högre nivå än högstadiet. Which I like! Imorgon börjar skolan skolan på riktigt. Men tisdagar blir chill - först två 50 minuters mattelektioner, sen lunch och sen dans i tre timmar!!! Och sen klassråd dåra. Men alltså! Dans!!! Tre timmar!! I skolan!! I can't wait!

Jag blev inte besviken

Sommarlovet är över! På riktigt! Och jag är en Latinare! På riktigt!

Jag älskar redan min klass. Alla var så fina och snälla och roliga och ååh! Skolan är också fin. Aulan!!!  Jag längtar tillbaka! Jag vet att det låter sjukt med jag längtar faktiskt tillbaka. För nu är det på riktigt.

Södras Elevblogg

Pirr i magen

Så imorgon börjar jag då skolan igen. Ny skola, ny klass, nya lärare. Nytt liv? Jag vet inte. Hoppas lite granna på det.

Jag ska sammanfatta min sommar.

Juni var helt okej. Jag jobbade lite (och dansade, samtidigt!) och jag var hemma. Rätt mycket ensam hemma dessutom, vilket var heaven! Kändes så skönt att ha hela huset för mig själv, att kunna chilla i vardagsrummet med favoriterna. Och så. Jag var i Finland också, i mumindalen - wey. Men  juni var okej bara för att jag fortfarande kunde leka loss med mina vänner. Och, såklart, Klara kom ju hem och hälsade på.

Juli känns det som att jag inte minns någonting av. Samtidigt som sommaren är så kort så har mitt sommarlov varit så fruktansvärt utdraget. Slutet på juni och början på juli har liksom smält in i varandra. Men i juli någon gång flyttade jag ut till landet, om jag minns rätt. Det var katastrof till en början, men jag vande mig, och tillslut blev det rätt chill ändå, och nadja kom ut ett tag. Det har inte varit så jävla synd om mig som det kanske har verkat. Det finns massa trevligt folk där och så har vi den vackra svenska skärgården och sådär. Jag har haft det rätt okej.

Augusti, ja det lilla sommaraugusti jag har haft har också gått rätt långsamt. I alla fall första veckan, jag fick ju snällt åka tillbaka ut till landet igen, hehe. Den här sista veckan har gått asfort! Det har varit som en liten nedräkning bara. Och snart är jag nere på noll. Klara, färdiga, gå! Jag ska försöka att inte tänka på er imorgon vid åtta när jag är på väg till skolan och ni fortfarande ligger och sussar i era sköna sängar. Fy fan.


Och vinnaren är...

Hej!! Jag kom nyligen hem från landet och det första gör är naturligtvis att avslöja reslutatet från min och Kajsas finfina fototävling som gick av stapeln för lite över en vecka sedan. Jag har räknat era röster (efter att först ha förvånats över hur många det var som faktiskt orkade bry sig om att rösta) och ni ska nu få veta vem som blev det femte elementet.

Vinnaren av Systrarna Carlssons fototävling 2008 är..... SAGA!!

Alltså, jag, dåra. Tre av mina bilder fick flest röster och jag lyckades även skrapa ihop flest röster totalt. Grattis mig! Och, naturligtvis, ett stort grattis till min lilla storasyster Kajsa som kom på en hedervärd andraplats!

Här är de vinnande bilderna!




Eld: Sagas bild




Luft: Sagas bild



Vatten: Kajsas bild




Jord: Sagas bild


Vadå utfrysning?

Idag verkar det som att alla jag känner bestämt sig för att gå ihop och bestämt sig för att inte svara i telefon när jag ringer. 
Har ni det? Är det så? Va, va, va!?!! SVARA MIG!!!



Ni är dumma.

Fotografitävling

Jag och min storasyster Kajsa fick lite tråkigt när vi var ute på skäret häromveckan med familjen och alla grannarna på landet. Så vi bestämde oss att ha en liten fototävling. Temat var De Fyra Elementen och vi hade tjugo minuter på oss att ta våra bilder.

Nu vill vi veta vilka bilder som är bäst och för att ta reda på det tänkte vi ta hjälp av utomstående. Så nu vill vi att ni ska rösta på den bilde ni tycker i bäst av varje element. Jag tänker inte berätta vem som har tagit vilka bilder och de ligger inte i ordning. Kommentera och gör en lista, typ såhär: Eld: Bild 1. Vatten: Bild 2.

Jag hoppas ni har förståååt? Bra. Sätt igång. Jag räknar röster och kollar de vinnande bilderna när jag kommer hem från landet nästa vecka, när det nu blir...


Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Eld


         

Luft, eller ja, vind som vi sa...

         


Vatten

         

Jord

         

Min dag. Eh... ja.

Jag vaknade halv tio imorse för att skynda iväg och möta Aron inne i stan. Den lille hurtbullen hade redan varit ute och sprungit ärenden i över en timme när jag väl kom fram. Herregud, jag har gått omkring som en zombie hela dagen. Att kliva upp halv tio på morgon är ingen höjdare såhär på sommarlovet... Men satan i gatan va najs det var att leka med (den numera hårfagre) Aron! Jag har saknat honom. Jag följde bland annat med honom på en provfilmning för någon liten reklamfilm som tydligen handlade om pizza. Och så var vi hemma hos honom och gjorde en asgod pastasallad och kollade på Da Vincikoden. Å såå... Sen på vägen hem så träffade jag Jenny, Linda och Alison och Nadja! Det var trevligt. Har faktiskt saknat Jenny massor.


Även om jag helst av allt vill stanna kvar hemma så är det ändå en nöjd och glad Saga som åker tillbaks till landet imorgon. Jag har hunnit träffa ett gäng favoriter de senaste dagarna, och det har gjort mig så fruktansvärt glad! Den enda som fattas mig är Alice. Men, hon kommer och hälsar på mig nästa helg på landet. Hoppas jag. Det har hon i alla fall sagt att hon ska. Så det är lungt. Och innan det har Aron sagt att han ska hälsa på också.


Så. Allt är väl.

RSS 2.0