Dansen dag

Det är (var) dansens dag idag. Och hur firades den om inte med hippiedans i matsalen? Jajamensan, alla dansettor, danstvåor och danstreor började idag helt plötsligt dansa mitt under lunchen! Vi körde till den här låten från musikalen Hair och alla var såklart utklädda till hippies. Det blev till och med en del klättrande på både bord och stolar. Kul som attan var det! Speciellt i början när folk inte riktigt förstod vad som pågick. Performance i öppna rum. Jag älskar det! Vad som helst kan hända!

På kvällen följde jag med Nora och hennes polare till Kulturhuset  där det var Old School battle mellan Harlem Hot Shots och Streets'R'Us. Det var alltså en rykande het tävling där ena laget dansade swing såsom stepp och lindy hop medan det andra laget bjöd på popping, locking, hype och annat trevligt. Det var hur kul som helst! Dock fick vi ett sorgligt besked av Hot Shots ledare... Hon berättade att swinglegenden Frankie Manning gick bort för två dagar sedan. Han skulle fyllt 95 om ett par dagar, men nu får man hålla den festen utan honom och passa på att minnas vilken fantastisk man och dansare han var.

Varken dansare eller åskådare lät sig dock nedslås. Kampen fortskred och tillslut stog swingdansarna som segrare. De var helt sjuka! Jag tänker bli minst lika bra på lindy hop som de är! Punkt.

Ettan och tvåan i dansgrenen

Kungsholmen


Javisst, de var duktiga, men inte lika duktiga som...

Södra Latin


Som ni ser så är det orginalkoreografi i slutet där. Och om ni undrar varför Stina och jag blottar våra vackra magar i slutet så är det för att det står SÖDRA LATIN på dem. Åh, jag är så nöjd med vårt bidrag!

Läroverksfejden - deltävling 3

Jag har haft så otroligt roligt idag! Den kickan jag fick av att köra gärnet på scen framför sjuhundra jublande människor är obeskrivlig. Södra Latin, jag älskar er! Jag mådde så bra av ert stöd! Och jag är så stolt över oss, så nöjd. Vi var så grymma!

Men trots allt detta, trots att vi hade det bästa dansnummret alla kategorier, så kom vi bara tvåa. Trist, faktiskt. Det stack i ögat när de ropade upp vinnaren (Kungsholmen) för att vi visste att vi var bättre än dem. Alla kunde det se det, till och med kungsholmare tyckte det.  Anledningen till att vi inte vann var att juryn, som bestod av två snubbar från hip hopgruppen Fattaru, en skådis/manusförfattare och typ en rollsättare, inte kunde någonting om dans. Så de kunde inte se skillnaden mellan våra dansstilar som de gjorde med Kungsholmen. (en av reglerna var att man skulle ha minst två dansstilar. Vilket vi hade: flummig modern, sexig commercial och jazzy jazz) Så därför vann vi inte. Bara därför. Kalla mig dålig förlorare, det kan jag till och med erkänna själv. Men det var inte kul när det var så tydligt hur fruktansvärt grymma vi var. Hur som helst. Nu lämnar jag det bakom mig, vi får äga på fotbollen nästa torsdag. (ha-ha) VI ska i alla fall ha bäst klack. Yes.

Grattis och tack till våra fantastiska musiker som tog hem segern i musikgrenen! Södra leder ju fortfarande hela tävlingen så allt är frid och fröjd.

Snart är det dags

Hej!
Jävlar vilken najs helg det blev, tycker ni inte? Lördagen var i alla fall fab. Nu ska jag iväg och repa trots att mina benhinnor bestämt protesterar. Vad sägs som att strosa omkring med dubbla benvärmare i det här vackra sommarvädret?

Vintervila i april-maj?

Nu är jag inne i ett jag-vill-gå-i-ide-stadium. Ni vet, det är då man har nått den punkt där man helt enkelt inte orkar mer. Jag är sjukligt stressad just nu, så stressad så att jag blir helt apatisk istället för att ta tag i saker och ting. Det är så mycket så jag vet inte vart jag ska börja. Utöver berget av skolarbete som måste göras innan sommarlovet, det vill säga alla tusen nationella prov, inlämningar och redovisningar, så finns det en massa annat som ligger och gnager. Jag orkar inte, jag är helt slutkörd.

Först har vi ju Läroverksfejden som börjar bli riktigt läskig nu. Det är först nu som jag fattar hur stort det faktiskt är. Så det är nu jag börjar bli riktigt nervös, det är nu jag känner pressen. Vi måste vara bäst. Jag vet att det egentligen bara är en fånig gymnasietävling som inte betyder något för världen. Men vi måste vara bäst!
Dansen är i allmänhet ett stressmoment för mig. Det är jobbigt att ta sig till dansen, jag tycker att det är jobbigt att veta att jag snart ska på klass. Den här känslan avtar visserligen när jag väl står där på dansgolvet och börjar dansa, (som tur är) men det är så tråkigt att inte kunna tagga till bara för att jag är så trött.
Sen är det det här med sommarjobb som oroar mig otroligt mycket. Jag behöver verkligen jobba i sommar men jag börjar förstå nu att jag förmodligen kommer att gå arbetslös. Att de hade tappat bort mitt CV på Vurma är inte heller ett gott tecken direkt... Jag behöver verkligen, verkligen ett sommarjobb!

Egentligen har jag ingenting att klaga över. Om man tänker efter är det ju inte så mycket jag har framför mig, det bara känns så. Jag är bara jämt så trött. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover, jag är ändå lika trött! Nu har jag även haft konstant huvudvärk i tre dagar och är livrädd för att bli sjuk, för det hinner jag verkligen inte med. Jag orkar inte mer. Jag vill som sagt bara gå i ide.





Nadjas bild.

Idol-danny loves you!

Alltså, man är ju så jäävla stolt över att den här snyggingen har gått i min skola! Shit! Av de gamla Södraelever som blivit någonting efter gymnasiet är Danny Saucedo den bästa och coolaste. Utan tvivel.




Och den här videon alltså.... Den är ju så grym! Ligger nästan på samma nivå som
det här.




SÖDRA LATIN LEDER LÄROVERKSFEJDEN MED 700 POÄNG!
På måndag den 27:e april klockan 15.30 tävlar vi i musik, dans och teater i Södras aula. Det ska bli intressant att se hur många Kungsholmare som vågar sig dit efter dagens fiasko i debatten...

Vilken vecka är det?

Alla vi stackare som läser c-språk steg 3... Vilken jävla måndag alltså! Vi satt mellan 14.00 och 17.00 och skrev nationella idag och det kan jag säga att det var inte roligt! Jag talar ju bara för mig själv så klart men det gick faktiskt hur dålig som helst. Håller tummarna för G, på den nivån är det. Jag håller tummarna så hårt att snart blir de lila och ramlar av. Toppade dessa underbara tre provtimmar med att sitta kvar i datasalen till halv nio för att får klart min powerpoint presentation till datakunskapen. Sen blev jag utkörd av våran ständigt sura vaktmästare. (Mr Filch personifierad)

Tisdagen kommer att fyllas med dans. Vi ska ha scenisk improvisation med livemusik, det är jätteroligt! Sen ska vi besöka treorna när de har avancerad dansträning för att lära ut koreografi vi ska köra på dansen dag nästa onsdag. Sen ska jag repa, repa, repa. Mamma åker till Prag (eller var det på onsdag?)
onsdag vet jag inte vad som händer riktigt förutom att jag ska visa min powerpoint på datakunskapen då. Jag hoppas att vi får kompensation för spanskan... Mamsen drar till Prag. (eller om det var på tisdagen?)
Torsdag. Vanlig skoldag. Repa? Jag vet inte. Lindy hop på kvällen i alla fall. Om jag hinner, för klockan sju ska jag vara på Dansens Hus för att kolla på en föreställning vid namn Jerk.
Fredag. Nationella i engelska på morgonen. Intressekurserna i idrotten startar, najs! Efter kulturhistorian ska det repas och åter repas. Kvällen kommer att tillbringas hemma hos Vilma på inflyttningskalas.
Lördag. Dans, dans, dans, dans. Undervisar och repar, repar, reeeepaaar. Mamsen kommer hem från Prag.
Söndag. Repa ännu mer.  Träning med C-gruppen (Sassy dance!) och sen kommer förmodligen Klara hem.

Sen var det säkert någe mer där som händer som jag inte kommer ihåg. Nåväl!




Bild från Julias fest i lördags. Bara för att det var så najs, bara för att nästa helg kommer att bli lika härlig!

Nu är jag trött

Jag är helt slut. Helt slutet. Det känns som att jag har dansat oavbrutet i två dygn. Förutom alla dansklasser i skolan idag och igår så har jag även dansat på kulturhistorian (barockdans, hehe) och på idrotten. Och sen har jag dansat lindy hop och repat; repat, repat till läroverksfejden. Imorgon fortsätter det med dansklass med A3 och sen ska jag repa ännu mer. Jag älskar det! Men som sagt, det tar ju lite på kroppen. Jag vill ta ett bad, men det går inte för vi renoverar badrummet just nu. Jag får nöja mig med en varm dusch.

Sen ska jag sova. För man ska tydligen vila typ dubbelt så mycket som man tränar. Om det är sant måste jag sova 10 timmar (plus de sju timmar jag inte hann med att sova efter gårdagens dansbravader) inatt. Vilket betyder att jag skulle ha gått och lagt mig vid klockan 14.00 idag.

God natt.

Måste. Vara. Fokuserad.

Jag har helt klart också en släng av ADHD eller liknande dysfunktionell störning. Att jag har koncentrationsproblem är i alla fall ett faktum. Av de fyra dansanalyserna jag hade hoppats på skulle vara klara nu en helt klar. Håller på med min andra här, men som ni kanske märker så går det inte så bra. Jag roar mig med att titta på bilder på min lillebror på facebook och konstaterade just att vi kanske är mer lika varandra än jag trodde... Han är väldigt söt, min bror, men det är inte utseendemässigt vi i så fall är lika.

Jag bör också nämna den ångest jag känner inför de kommande fem veckorna. Jag tror jag har sammanlagt fem nationella prov utspridda under den här tidsperioden. Men få inte för er att det är nog nej, nej. Skolan lever på att suga musten ur sina stackars elever, och snart finns inget kvar av mig. Mest orolig är jag för nationella i spanska nästa måndag. Sumpar jag det sumpar jag hela mitt spanskabetyg (för tro mig jag ligger inte speciellt bra till i det ämnet) och då har jag läst C-språk under ett helt läsår på utökat program (!!!!) helt i onödan. Det tolererar jag inte, så ni kan ju räkna med att jag kommer sitta med näsan djupt begraven i Puente och Alegría hela denna veckan. Det är så äckligt svårt bara, jag är verkligen ingen språkmänniska...

Vi får se om vi syns innan helgen, om inte så räknar jag med att ni har överseende och är förlåtande. Nu är det dags att återgå till Vibragera och min älskade dansanalys. God natt.

VÄLDIGT GLAD PÅSK



Ja, här kommer då en försenad påskhälsning från mig.

Fångad av en stormvind

Här har vi då Carola, en svensk nationalhjälte, i Melodifestivalen 1991. Hon vann det året, och hon vann hela skiten i Rom sen också. Jätteduktig var hon, verkligen. Men den som gjorde koreografin till hennes stackars bakgrundsdansare måste har absolut ingenting med hennes seger att göra. Ingenting. Hur kan man göra en såndär koreografi och tänka "A men gud vad bra, det där kör vi på! Där satt den!" Titta på dansarna! Titta på dem! Jag dör av skratt! Jag dör! Grejen är att de är jätteduktiga dansare, de har fantastisk teknik och allting. Och så får det göra det där! En koreografi är inte bra bara för att man slänger in en fankick i sista sekund! Alltså, kolla när Carola kommer in på anda versen. Vad är det frågan om??



Två dagar i rad

Ja. Vi var ett gäng som hade planerat att dra till Chicago på Hornsgatan för att dans lindy hop hela gårdagsnatten. Men den från början ganska fylliga skaran reducerades snart ner till bara Nealiten och mig själv. Och vi var inte ens taggade, på grund av att vi sovit så dåligt de senaste dygnen. Så vi mötte upp Marcusen istället, drog hem till Nea och drack te och sen vidare hem till Marcus för att sova. Myspys.

Idag däremot, idag blir lindy hop på riktigt! För jag har klass. Aron och jag missade förra veckan, men jag är inte speciellt orolig över det eftersom vi ligger på en så pass låg nivå fortfarande. Eller alltså, vi skulle kunna hoppa upp ett par snäpp rent praktiskt, men det funkar tyvärr inte så. Nybörjarkurserna måste tyvärr genomföras. Jag vill ju jobba upp mig snabbt, snabbt, snabbt och börja akrobatisera lite mera. Slippa det låga tempot och att tvingas dansa med små gubbar utan taktkänsla. För nästa sommar ska jag ju åka till Herräng Dance Camp!

Imorgon ser det ut som att det bär av ut till landet igen. Men med familjen den här gången. Vi ska fira påsken. (nähä?!) Fast jag kommer nog mest bara plugga: fyra dansanalyser och en engelskanovell ska skrivas, ett svenskaföredrag ska förberedas och spanskaglosor samt verbböjningar ska inpräntas. Önska mig lycka till! Kan behövas, för jag kommer nog mest bara sitta ihopkrupen i ett hörn och läsa The Kite Runner.


Det är lov

Nu skulle jag egentligen iväg och repa till Läroverksfejden, men jag och Gabriella är visst de enda  som har orkat stiga upp i tid. Nio trodde jag att vi sa att vi skulle mötas, för då öppnar salarna i skolan, men det var visst lite för tidigt för vissa. Aja. Får väl ta en tupplur innan jag gör ett försök att åka iväg igen. Vi ska hur som helst repa hela förmiddagen. Sen ska jag iväg vid halv två för att klippa håret. Det har blivit så jävla slitet, trots alla inpackningar och grejer. Det blir ingen drastisk förändring, jag ska bara toppa och rensa bort det risiga. Ska bli skönt. Annars ska jag spara ut till så där långt hår jag hade när jag var fjorton, femton. Det var tider det. Fint hår hade man i alla fall.


Jag för nästan två år sedan, med lååångt hår!


Förresten så hade jag jättemysigt ute på landet! Hela måndagen var jättesolig, det var nästan sommar, så vi spenderade nästan all tid ute på verandan. Vi åt också en massa god mat och spelade spel och pratade och hade det så trevligt sååå. Jag kanske lägger upp lite bilder sen om Stina eller Vilma behagar skicka några till mig.

Från i lördags


Linda, Saga och Jenny.


Jag lekte att jag var Batman. Inte Pacman. Batman.

Söndag

God morgon! Jag har verkligen sovit ut idag, det är inte ofta det händer. Så det var skönt. Mindre trevligt var det att se att det fina vädret är som bortblåst. Lite ledsen blev jag allt.
Gårdagen var rätt najs, trots att den ursprungliga planen gick i bitar. Det blev helt enkelt en kväll på Söder med Linda och Jenny och det var "guld", som de skulle ha sagt. Vi satt på SKinnarviksberget i timmar, ända tills det blev så mörkt att man inte såg handen framför sig.

Idag ska och Nea låna böcker på biblioteket och leta fakta till vårt svenskaföredrag som ska hållas veckan efter lovet. Sen ska vi också åka och handla mat till på måndag. För då bär det av ut till mitt landställe med Marcus och brudarna! Först ska Nea och jag sitta där ute och plugga och sen när de andra kommer ut ska vi umgås, laga mat och ha det treevligt, trevligt. Nea och jag ska göra efterrätten. Problemet där är bara att bland de som ska med ut finns det både gluten- och laktosintoleranta små barn. Så det kan bli lite knepigt att få ihop någonting bra. Jag tycker dock mest synd om de som ska fixa middagen, för de behöver räkna in att hälften av oss är vegetarianer också. Men det ordnar sig!

Nej, nu måste jag klä på mig. Ciao!

Vilken härlig dag, tralla la la...

Studiedag idag, och var tillbringade jag den om inte utomhus? Dum är den som hade möjlighet, men valde att inte gå ut idag. För nu är våren här på riktigt! Den kanske har varit det ett tag nu, jag vet inte för jag har aldrig tid att tillbringa någon kvalitetstid utomhus. Men idag var jag på "CV-promenad" (dvs: jag delade ut CV åt höger och vänster i hopp om att få ett sommarjobb) i Huddinge centrum och i stan och fick således en ganska stor dos av vårsolen. Och jag älskar, älskar, älskar det! Så fort jag kom hem idag hoppade jag i mina fina, vinröda ballerinaskor jag köpte på vinterrean som måste gås in innan det blir tillräckligt varmt. Angående sommarjobb så hoppas jag på ett jobb som nisse på café Vurma, det vore så najs. Annars typ ICA... Alltså, jag måste verkligen ha ett sommarjobb!

Jag hann träffa Nea och Vilma efter att jag varit på Vurma och följde med dem till Vilmas nya lägenhet. Den ligger vid Fridhemsplan och har en fet balkong, utsikt över Rålis och Mälaren och så är det sol där hela dagen. Jättefint! Jag vet vart större delen av sommarlovet kommer att spenderas... Sen åkte jag i alla fall till min kääära, kära skola och började spåna på vårt dansbidrag till läroverksfejden med Stina, Johanna och Gabriella. Just det ja, jag blev en av de fem som fick vara med. Det var fler som ville köra än vad reglerna tillät, så vi lottade och jag hade tur. Vi kom ganska långt idag, nu har vi ett awesome upplägg och en fjärdedel av koreografin är satt. Ni skulle bara veta hur grymt det kommer att bli! Vi kommer att tävla den 27 april klockan 15.30 i Södra Latins aula, om det är någon som vill komma och kolla! Då får ni se på dans-, teater- och musiknummer framförda av elever från både Södra, Norra, Östra och Kungsholmen. Det lär bli en riktig show!

RSS 2.0